Hlavní obsah

Meta zvažuje, že sníží objem peněz, které platí médiím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Americká společnost Meta Platforms uvažuje o snížení objemu peněz, které platí médiím. S odkazem na své zdroje to píše server The Information. Meta je vlastníkem Facebooku a dalších projektů, v poslední době se začala zaměřovat na propojení virtuální reality se skutečným světem.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Logo společnosti Meta

Článek

The Information uvádí, že Meta přehodnocuje partnerství, která uzavřela v posledních letech. Gigant sociálních médií podle zdrojů zaznamenal, že od loňska, kdy přestal být americkým prezidentem Donald Trump, kliká méně lidí na odkazy na články v médiích. Meta k tomu na dotaz agentury Reuters neposkytla zatím žádný komentář.

Společnost Meta Platforms minulý týden uvedla, že začíná zpomalovat růst počtu svých zaměstnanců. Firmě klesá tempo růstu tržeb, za uplynulé čtvrtletí bylo nejslabší za deset let. To vedlo šéfa společnosti Marka Zuckerberga k rozhodnutí začít omezovat náklady.

Americké firmy Google a Meta, posledně jmenovaná donedávna působící pod názvem Facebook, v posledních letech čelily rostoucí kritice za to, že využívají články médií, ale neplatí za ně. Zejména v loňském roce se obě firmy dohodly s některými vydavateli v Evropě i jinde ve světě na licenčních smlouvách, které mají tento problém řešit.

Meta bude v Německu podléhat přísnějším regulačním pravidlům

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Meta otevře první kamenný obchod

Americká internetová společnost Meta, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, otevře příští měsíc svůj první...

Výběr článků

Načítám