Hlavní obsah

Maxtor připravuje SCSI disky Atlas s kapacitou až 300 GB

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Maxtor připravuje novou generaci pevných disků s označením Atlas 10K V a Atlas 15K II, které jsou určeny především do výkonných pracovních stanic a serverů.

Foto: Vratislav Konečný

Pod stádleckým řetězovým mostem to taky pěkně dře...

Článek

Obě řady pevných disků podporují rozhraní Ultra320 SCSI a oproti současné generaci nabízí hlavně vyšší kapacitu. Zároveň by měla stoupnout maximální přenosová rychlost a klesnout průměrná přístupová doba.

Disky Atlas 10K V s 10 000 otáčkami za minutu jsou vybaveny 8MB bufferem a nabídnou kapacitu 73.5, 147.1 a 300 GB. Výrobce dále udává maximální přenosovou rychlost 89 MB/s a průměrnou přístupovou dobu pod pět milisekund.

Plotny výkonnějšího disku Atlas 15K II se otáčí rychlostí 15 000 otáček za minutu a maximální přenosová rychlost je velice slušných 98 MB/s, průměrná přístupová doba dokonce pod 4 ms. Samozřejmostí je jako u předchozích disků vyrovnávací paměť o kapacitě 8 MB. Daní za vyšší výkon jsou však nižší kapacity 36.7, 73,5 a 147.1 GB.

Nové disky jsou v současné době dodávány OEM partnerům na testování a na trhu se objeví na počátku třetí čtvrtletí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám