Hlavní obsah

Mapy.cz v novém kabátě a s vylepšenými funkcemi

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednička na českém internetu Seznam.cz spustil nové Mapy.cz, prozatím v testovací verzi. Vedle modernizovaného designu nabízí oblíbený mapový vyhledávač také řadu nových funkcí.

Foto: Novinky

Nová verze služby Mapy.cz

Článek

Vylepšení se dočkal plánovač tras. „Nový plánovač nabízí možnost zadat průjezdní body nejen napsáním názvů v plánovacím formuláři, ale i klikem do mapy a dokonce i přetahováním již zadaných praporků na mapě,“ uvedl Adam Chvaja, produktový manažer Mapy.cz.

Foto: Novinky

Nový plánovač trasy

Zajímavou funkcí, která doposud neměla na mapových portálech obdoby, je vybarvování území vyhledaných regionů přímo v mapě. „Vyberete-li si některý z vyhledaných regionálních výsledků a kliknete na něj, vykreslí se vám v mapě červenou poloprůhlednou barvou celá plocha daného regionu. Zřejmě nejužitečnější je to při vyhledávání ulic, ale plocha se zobrazí i u států, krajů, okresů a obcí,“ vysvětlil Chvaja.

Foto: Novinky

Vybarvování regionů v mapě

Novinkou je možnost zobrazování jen vybraných bodů zájmů, které se ve vyhledávání zobrazují jako vrstva ikonek na mapě. „Například chci jít večer do restaurace někam v okolí pražského Anděla, přiblížím si tedy danou lokalitu a zapnu kategorii Restaurace, kavárny, bary. Mapa mi teď zobrazuje přesně to, co aktuálně potřebuji,“ dodal produktový manažer Mapy.cz.

Foto: Novinky

Zobrazení vybraných bodů zájmu

Velice praktické jsou v nové verzi popisy jednotlivých obcí v Česku. Ty jsou nyní doplněné o detailní popisy nejzajímavějších míst v okolí a jejich fotografie. V současnosti jsou takto popsány přibližně 4/5 všech tuzemských obcí.

Foto: Novinky

Nové fotografie a popisy obcí

Nové Mapy.cz nabízí ještě spoustu dalších vylepšení. Vyzkoušet si je můžete na internetové adrese beta1.mapy.cz.

Výběr článků

Načítám