Hlavní obsah

Mapy.cz pomohou v krizových situacích. Přivolají klidně i pomoc

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní aplikace Mapy.cz nabízí novou vychytávku, která přijde vhod především v krizových situacích. Díky funkci První pomoc mohou totiž uživatelé snadno vytočit linku tísňového volání či zobrazit na mapě nebližší pohotovost či horskou službu. Zároveň lidé v aplikaci naleznou užitečné rady, jak poskytovat první pomoc.

Foto: Mapy.cz

Prostřednictvím aplikace Mapy.cz je možné nově přivolat i pomoc.

Článek

Funkce První pomoc je dostupná přímo v hlavním menu aplikace Mapy.cz, tedy přímo pod nabídkou offline mapových podkladů. Hned pomocí první nabídky uživatel vytočí tísňovou linku 112. „Pokud se však člověk dokáže dopravit například do nemocnice sám, stačí kliknout na tlačítko Pomoc v okolí. V mapě se mu zobrazí všechna nejbližší zařízení od pohotovostí po nemocnice či horské služby,“ uvedl Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

Tím ale možnosti novinky ani zdaleka nekončí. „Aplikace také obsahuje postup první pomoci v několika vybraných vážných situacích, které jsme konzultovali s Českým červeným křížem. Patří k nim například bezvědomí, popáleniny nebo dušení,“ konstatoval Faifer.

Foto: Mapy.cz

Funkce První pomoc v aplikaci Mapy.cz

Samozřejmostí je i možnost sdílet svou aktuální polohu. „To, kde se člověk nachází, je jedním z důležitých aspektů každé krizové situace. Proto jsme současně s přidáním První pomoci zaktualizovali i funkci pro sdílení polohy. Lidé ji najdou v mapě, pokud kliknou na modrý bod ukazující jejich aktuální polohu,“ podotkl produktový manažer Mapy.cz.

Podle něj si takto uživatelé mohou snadno vygenerovat odkaz, který je pak možné sdílet prostřednictvím SMS zprávy, e-mailu nebo klidně i Facebooku. „Adresátovi se poloha zobrazí opět přímo v aplikaci nebo na webové stránce Mapy.cz. Funkci, kterou dnes lidé běžně využívají například při schůzkách, tak mohou využít právě i v nesnázích. Snadno a rychle předají svým přátelům a rodině svou aktuální polohu,“ uzavřel Faifer.

Funkce První pomoc je prozatím dostupná výhradně v aplikaci Mapy.cz pro operační systém Android. V dohledné době ji však budou moci využívat také majitelé iPhonů a iPadů.

Stahovat mobilní aplikaci Mapy.cz je možné zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám