Hlavní obsah

Mapy.cz nově naplánují zajímavý okruh

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz přidala novou vychytávku do portálu Mapy.cz. Díky ní si lidé mohou kromě nejvhodnější trasy nechat naplánovat také zajímavý okruh, který má start a cíl ve stejném místě. Informoval o tom Martin Fuks, produktový manažer Mapy.cz.

Foto: Seznam.cz

Funkce Plánování okruhů

Článek

„Nový plánovač okruhů řeší situaci, kdy chcete aktivně strávit volný čas procházkou v přírodě, během nebo jízdou na kole a přitom se bezpečně vrátit na místo, ze kterého jste vyšli. Okruh je plánován automaticky, takže stačí jeden klik do mapy a můžete vyrazit,“ řekl k novince Fuks.

Novinka tak uživatelům dává možnost jednoduše si naplánovat trávení volného času. „Okruhy hledáme především po značených turistických trasách a cyklotrasách, na kterých se neztratíte a zpravidla vedou přes zajímavá místa,” doplnil Pavel Žemlík, manažer kartografické redakce Mapy.cz.

Plánování okruhů lidé naleznou v pravé části služby Mapy.cz. V liště nad vyhledávačem mohou snadno přepínat mezi okruhem a trasou.

„Přestože jde zatím o velmi ranou betaverzi, rozhodli jsme se ji zpřístupnit veřejnosti a budeme sledovat reakce. Zajímá nás, zda vůbec lidé projeví o takovou funkci zájem a podle zpětné vazby se rozhodneme, zda a jak budeme plánovač dál rozvíjet,“ uzavřel Fuks.

  • Funkci Plánování okruhů můžete vyzkoušet zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám