Hlavní obsah

Mapy.cz nabízejí novou vychytávku. Stopař zaznamená každý krok

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavou funkci zvanou Stopař je možné od úterý využívat na serveru Mapy.cz. Díky ní si může kdokoliv snadno zaznamenat každý svůj krok. Vykreslené stopy včetně informací o vzdálenosti, času, průměrné rychlosti a výškovém profilu lze v aplikaci uschovat do takzvaného batůžku, kam si lidé vkládají i svá oblíbená místa a výletní trasy. Samozřejmě nechybí ani možnost sdílení zaznamenaných tras prostřednictvím sociálních sítí.

Foto: Mapy.cz

Ukázka Stopaře v mobilní aplikaci Mapy.cz.

Článek

Stopař je tedy zjednodušeně řečeno funkce, díky které je možné uchovávat své vzpomínky a záznamy z absolvovaných cest. „Ať už je řeč o výletech českou krajinou, nebo o pravidelných cyklistických výkonech,“ podotkl Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

„Ať už cestujeme do zahraniční, nebo na výlet do Jeseníků, scénář bývá vždycky podobný. Člověk se nejprve někde inspiruje, vybere trasu, spustí navigaci a po návratu domů o své cestě vypráví. A zatímco dříve si lidé vozili suvenýry na památku, dnes raději ukazujeme ušlé kilometry a seznam navštívených míst,“ konstatoval Faifer.

Záznamy jsou k dispozici i na počítači

Stopař je dostupný v mobilní aplikaci Mapy.cz, jeho použití je velmi jednoduché. „Stačí otevřít aplikaci Mapy.cz a kliknout na tlačítko vpravo dole nad mapou. V ten okamžik začne Stopař zaznamenávat délku ušlých stop, trvání chůze či jízdy, průměrnou rychlost a výškový profil trasy, dokud jej nezastavíte. Záznam si pak můžete snadno uložit do batůžku v aplikaci, kde si také zvolíte, zda šlo o chůzi, běh, cyklojízdu nebo jízdu autem,“ vysvětlil produktový manažer Mapy.cz.

Zajímavé je, že všechny uložené záznamy se následně zobrazují nejen v mobilní aplikaci, ale přihlášeným uživatelům také přímo na počítači ve webovém prohlížeči na serveru Mapy.cz. Záznamy je pak možné snadno sdílet na sociálních sítích Facebook, Twitter či Google+. Nechybí ani možnost odeslání konkrétního odkazu například prostřednictvím e-mailu.

Stopař je zatím dostupný pro mobily s operačními systémy Android, nicméně na verzích pro iOS a Windows Phone se již pracuje. Stahovat mobilní aplikaci Mapy.cz je možné zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám