Hlavní obsah

LTE internet zrychlil v říjnu o desetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejrychlejší mobilní síť LTE měl v říjnu T-Mobile s průměrem 54,7 Mbit/s, což je o deset procent více než v předchozím měsíci. Meziročně zrychlila o 16 procent. Na druhém místě skončilo O2 se zrychlením o sedm procent na 43,2 Mbit/s, třetímu Vodafonu rychlost klesla o desetinu na 38,8 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Průměrná rychlost pevného připojení přes telefonní linky prostřednictvím technologie xDSL stagnovala na 26,4 Mbit/s. Nejrychlejší síť měl Český bezdrát s růstem o 17 procent na 32,1 Mbit/s, nejpomaleji surfovali zákazníci T-Mobilu.

Rychlost kabelového internetu v říjnu vzrostla o deset procent na 51,2 Mbit/s. Meziročně zrychlil o 23 procent.

Mobilní sítě LTE pokrývají přes 90 procent dálnic a 80 procent železničních koridorů

Mobil

Průměrná rychlost optického internetu klesla o sedm procent na 38,5 Mbit/s. Nejrychlejší připojení mělo Centrio se 43,5 Mbit/s. Nejpomalejší internet nabízel OrbisNet s 18,2 Mbit/s.

Průměrná rychlost Wi-Fi v říjnu vzrostla o dvě procenta na 27,7 Mbit/s. Nejvyšší rychlost měl SkyNet s 39,3 Mbit/s. Nejpomalejší byl Fortech s 15,1 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejrychlejší LTE měl v červenci Vodafone

Průměrná rychlost mobilního internetu se v červenci přiblížila 50 Mbit/s. Nejrychlejší síť měl Vodafone s meziměsíčním růstem o sedm procent na 48,9 Mbit/s....

Výběr článků

Načítám