Hlavní obsah

LG: Náš telefon muže nezabil, přejel jej spolupracovník

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jihokorejská společnost LG Electronics se v pátek ostře ohradila proti tvrzení, že by jejich mobilní telefon mohl sám o sobě někoho zranit či dokonce usmrtit. Podle světových médií měla ve středu zabíjet exploze energetického článku v mobilu LG v kamenolomu nedaleko Soulu.

Článek

Třiatřicetiletý dělník byl nalezen mrtev na svém pracovišti s popálenou levou stranu hrudníku a zlomenou páteří včetně několika žeber. Ošetřující lékař se domníval, že příčinou smrti byla tlaková vlna, která muži poškodila srdce a plíce.

"Spolupracovník oběti, který byl zároveň prvním svědkem, byl obviněn ze zabití," uvedli v pátek zástupci LG Electronics. Podle firmy muž do policejního protokolu uvedl, že svého kolegu zabil neúmyslně, když jej při couvání zasáhl 15tunovým hydraulickým vrtákem, který používal při práci v kamenolomu.

"První lživé tvrzení mělo podezřelému pomoci zakrýt jeho selhání. To vedlo ke špatným předpokladům, jež přejala média a veřejnost," uvedla LG Electronics v tiskové zprávě.

Policisté měli vnést světlo do celého případu ve čtvrtek v noci, dnes ráno údajně vydali zatykač na podezřelou osobu.

"Všechny produkty pečlivě testujeme, věnujeme se nejen designu, ale také jejich bezpečnosti. Energetické články v mobilech LG prošly řadou nezávislých testů a jsou pro uživatele bezpečné," dodala společnost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám