Hlavní obsah

LG Display zvýší investici do závodu na obrazovky ve Vietnamu o 1,4 miliardy dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanoj

Jihokorejský výrobce obrazovek LG Display zvýší investici do svého závodu na výrobu obrazovek ve Vietnamu o 1,4 miliardy USD (30,2 miliardy Kč). Vedení přístavního města Haiphong, ve kterém se závod nachází, udělilo firmě patřičnou licenci. Informovala o tom agentura Reuters. Celkem tak investice do závodu dosáhne 4,65 miliardy USD (100 miliard Kč).

Foto: Steve Marcus, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Závod vyrábí obrazovky OLED. Investice zvýší výrobu v továrně na 13 milionů až 14 milionů kusů měsíčně ze současných 9,6 milionu až 10,1 milionu.

Díky dodatečné investici vznikne 10 000 nových pracovních míst. Investice také přinese roční příjmy kolem 6,5 miliardy USD z vývozu, uvedlo město.

CES 2020: Budoucnost patří rolovacím televizorům. Stočí se jako list papíru

Hardware

Obrazovky OLED využívají technologii organických elektroluminiscenčních diod. Zatímco obrazovky LCD potřebují podsvícení, obrazovky OLED nepotřebují samostatný zdroj světla. Nové televizory tak mohou být tenčí, lehčí a úspornější. OLED navíc nemusí být zabudované do pevné skleněné vrstvy, ale mohou být v pružném umělohmotném substrátu.

Díky tomu je snazší obrazovku zakřivit. Zakřivení obrazovky umožňuje sledovat obraz ze stejné vzdálenosti z mnoha úhlů. Technologie OLED rovněž ve srovnání s technologií LCD poskytuje jasnější a kontrastnější obraz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám