Hlavní obsah

Letem světem internetem (60. díl) - Modelky a modelové na internetu

Novinky, Ladislav Bittner

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet on-line převodník fyzikálních jednotek, web s legendami hradů a zámků a stránky plné fotografií krásných lidí.

Foto: Sdružení mládeže SH Severozápad

Air-hockey školám

Článek

conVERTER

Pravidelní čtenáři rubriky Internet PC si možná vzpomenou na článek Michala Němejce, který se v něm zmiňoval o českém programu conVERTER umožňujícím převod mezi více než sedmi stovkami jednotek. 

Počátky stejnojmenného webu sahají až do roku 1999 a jistě nepřekvapí, že důvodem jeho vzniku byla především snaha propagovat zmíněný prográmek. Postupně na stránky přibyly převodní tabulky, v roce 2000 se zde objevila sekce fyziků, on-line převodník jednotek, fyzikální tabulky, detailní informace o fyzikálních jednotkách nebo diskusní fórum.

On-line převodníků jednotek najdete na internetu poměrně dost, ale web conVERTER se mezi nimi rozhodně neztratí. Proč? "Mé znalosti o tvorbě webu by měly umožnit mým stránkám lepší viditelnost ve vyhledávačích, snadný a rychlý přístup návštěvníků k požadovaným informacím," vysvětluje autor webu Jiří Bureš. 

Mezi častými návštěvníky webu byste našli pracovníky na technických pozicích a studenty (alespoň tak soudí autor webu na základě došlých e-mailů). Jisté však je, že velký zájem mají návštěvníci o sekci Nobelova cena, o životopisy fyziků a o převody jednotek. Řada uživatelů také pochopitelně stahuje aplikaci conVERTER.

V počátcích webu byla zdrojem informací především naučná literatura a nejrůznější fyzikální a technické tabulky. Nejvýznamnějším zdrojem informací současnosti je ale anglicky psaný web. O tom, že s informacemi pracuje Jiří Bureš skutečně s velkou oblibou, se můžete přesvědčit i na jeho blogu.

.: HODNOCENÍ: grafika (7/10), obsah (8/10)

Legendy českých hradů a zámků

Řada našich hradů a zámků se připravuje na zazimování a za sychravých podzimních měsíců tak zájemcům o pamětihodnosti zůstane jen internet. Na webu Marcely Kovaříkové najdete několik legend spjatých s různými historickými objekty. 

Odpusťme nadšené turistce, že legendy opsala z různých knih (ostatně se k tomu sama přiznává), neboť se alespoň snažila stránky doplnit vlastní tvorbou prezentovanou fotografiemi hradů a zámků, které sama navštívila.

.: HODNOCENÍ: grafika (3/10), obsah (3/10)

MISS Net

Hezkých holek je plný internet. A nemusíte za nimi chodit jen na pornoservery, kde navíc hrozí riziko nakažení (pochopitelně zatím jen vašeho počítače). Existují i stránky, kde si můžete dosytosti prohlížet dívky sice oblečené, ale možná o to více krásnější. 

Prostor pro všechny obdivovatele něžného pohlaví nabízí například web MISS Net, který je zároveň on-line soutěží a databází modelek. Prvotním záměrem vzniku webu totiž bylo umožnit zájemcům o modeling prezentovat se bez velkých finančních nákladů. Potřebný je pouze čas na vyplnění online registrace a odeslání fotografií.

Veřejné hlasování na internetu probíhá tak, že kliknete na odkaz PŘIDAT HLAS, doplníte svůj e-mail a náhodný kód. Za pár minut vám bude doručena elektronickou poštou zpráva s žádostí o potvrzení vašeho hlasování, které je nutné aktivovat kliknutím na odkaz v zaslaném e-mailu. 

Odlišovat od ostatních podobně zaměřených webů se tyto stránky snaží především jednoduchostí při vyhledávání registrovaných osob v on-line databázi podle určitých požadavků či parametrů. Pomocí vyhledávacího formuláře lze vyhledávat nejen podle jména, věku, míry, ale i podle toho, o jaký druh spolupráce má registrovaná osoba zájem. Samozřejmostí je posílání vzkazů s nabídkou pro danou osobu.

Ale abych tu nebyl nařčen z diskriminace - na své si na webu MISS Net (navzdory jeho názvu) přijdou i ženy. Nebo ještě lépe - na své si na tomto webu přijdou všichni, kdož se rádi podívají na hezké muže

.: HODNOCENÍ: grafika (6/10), obsah (9/10)

Autora najdete na weblogu Laco stále bloguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám