Hlavní obsah

Letem světem internetem (58. díl) - Pivní tácky na webu

Novinky, Ladislav Bittner

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň budou ucházet stránky s tipy na výlety, virtuální sbírka pivních tácků a web pro příznivce sportovních simulátorů.

Foto: Robert Rohál

Zámek v Bučovicích.

Článek

e-region.cz

Již dlouho mi chyběl web s informacemi, které uveřejňují koncem týdne každé slušně vychované noviny -  tipy na zajímavé kulturní nebo sportovní akce konané ve vybraném regionu.

Je to pár dní, co jsem jej konečně objevil. Pokud jste z regionu severozápadních Čech, možná se z něj budete radovat stejně jako já.

Na webu e-region.cz jednoznačně vede již zmíněná nabídka pro volný čas, momentálně mají čtenáři největší zájem o tipy na víkend a na výlety. 

"Dále patří mezi nejčtenější naše speciály, které se snaží být jakousi elektronickou obdobou příloh tištěných magazínů," odpovídá Luděk Svoboda z webu e-region.cz na otázku, o co mají návštěvníci zmíněného webu největší zájem.

Osobně nejvíce oceňuji rubriku Právě dnes, která ve zhuštěné podobě přináší kompletní nabídku akcí na konkrétní den.

Není asi těžké uvěřit tomu, že typickým návštěvníkem webu je představitel střední vrstvy, většinou zaměstnanec mající přístup k internetu z práce i z domova, s rodinou a dětmi, ve věku 20 - 40 let, hledající pro rodinu vyžití v rámci volného času. Druhou skupinou je pak návštěvník (turista) severočeského regionu, který hledá co je zde zajímavého. 

Do budoucna web čeká úprava designu s vylepšením navigace, protože obsah se již rozrostl do takové šíře, že současná podoba menu a dalších odkazů v rámci webu přestává stačit potřebám pro co možná nejrychlejší nalezení požadovaných informací.

.: HODNOCENÍ: grafika (6/10), obsah (9/10)

Sbírka tácků

Chození do hospody může být ušlechtilou zábavou. Například v případě, jste-li sběratelem pivních tácků. Představu o tom, jak taková sbírka může vypadat, si vytvoříte na webu Michala Palána.

Obsahem stránek jsou kromě prezentace pivních tácků také zajímavé články o pivu, data konání pivních akcí, seznam pivovarů a řada dalších zajímavostí.

Kupříkladu se zde dozvíte, že oblíbené hračce štamgastů  je již více než 100 let - první tácek z dřevěné plsti prý roku 1880 vyrobil drážďanský výrobce papíru Robert Sputh. 

Michal Palán na otázku, co hodlá v budoucnosti na svém webu vylepšit, odpovídá: "No, žádné zásadní změny nechystám, ale dělat je pořád co. Neustále zlepšuji, inovuji. A hlavně přidávám nové tácky!".

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (7/10)

Sportovní manažery

Podobně jako je v nedohlednu konec nového školního roku, tak i do konce nového ročníku fotbalové ligy zbývá pěkná řádka měsíců. Vítěze ligy se ale můžete dočkat výrazně dříve v případě, kdy se pustíte do hraní některého z titulů počítačových her patřícího do kategorie sportovních manažerů.

V těchto hrách nejde o to, jak zvládnete techniku ovládání hráče, ale jak se vám bude dařit tahat za nitky v zákulisí fotbalového klubu. Pochopitelně ne ve smyslu uplácení rozhodčích, ale například úspěšnými nákupy hráčů a jejich zařazováním do sestavy.

Více se o tomto typu her dozvíte na webu Sportovní manažery nabízejícím přímo ke stažení některé hry (pochopitelně freewarové). Nechybí tu ani informace o novinkách ve světě sportovních simulátorů a s důvěrou se můžete obrátit na početnou komunitu hráčů řešících problémy v diskusním fóru. 

.: HODNOCENÍ: grafika (3/10), obsah (7/10)

Autora najdete na weblogu Laco konečně bloguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám