Hlavní obsah

Letecké snímky na Mapy.cz budou aktualizovány častěji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Častější aktualizaci leteckých snímků slibuje svým uživatelům oblíbená česká mapová služba Mapy.cz. Možné to bude díky novému dodavateli. Společnost Seznam.cz, která Mapy.cz provozuje, bude nově využívat vedle stávajícího poskytovatele fotek TopGis také podklady od Českého úřadu zeměměřičského a katastrálního.

Foto: Mapy.cz

Nové ortofoto na Mapy.cz

Článek

Díky nové spolupráci tak uživatelé budou mít k dispozici aktuálnější ortofoto. „Spojením opensource zdroje a snímků z TopGisu jsme schopni provádět aktualizace mnohem častěji, než tomu bylo doteď,“ vyzdvihl hlavní vylepšení Jakub Zmrzlík, produktový manažer Mapy.cz.

„V současné chvíli jsme vydali více než polovinu území Česka v podobě z roku 2022,“ doplnil Zmrzlík.

Foto: Mapy.cz

Přepnout na letecké snímky je možné pomocí tlačítka „Z letadla“ v levém horním rohu

Jaký byl život Bedřicha Smetany? Velikána připomene hra na Mapy.cz

Hry a herní systémy

Jarní aktualizace

Zároveň prozradil, že v dohledné době se Mapy.cz dočkají nových leteckých snímků. „Ještě na jaře se uživatelé mohou těšit na novou verzi střední části České republiky z roku 2023,“ doplnil produktový manažer.

Díky „ptačímu pohledu“ uvidí uživatelé služby Mapy.cz kvalitní fotografie v rozlišení 12,5 cm/px. A to jak na webu, tak prostřednictvím mobilního zařízení.

Letecké snímky zobrazíte jednoduše, když kliknete na Mapy.cz na tlačítko „Z letadla“, které se nachází v levém horním rohu. Pak už jen stačí přiblížit oblast, která vás na mapě zajímá.

Letecké snímky jsou mimochodem dostupné také v rámci mapového API pro firmy a vývojáře.

Níže si můžete připomenout archivní video serveru Mapy.cz, které prostřednictvím leteckých snímků zachycuje, jak přírodní živly a člověk měnili Moravu.

ARCHIVNÍ VIDEO: Letecké snímky na Mapy.cz zachycují proměnu MoravyVideo: Mapy.cz

Nové letecké snímky na Mapy.cz ukazují, jak přírodní živly a člověk měnili Moravu

Internet a PC

Reklama

Související témata:
Letecké snímky

Související články

Výběr článků

Načítám