Hlavní obsah

Kvůli vulgarismům uzavřela rada Prahy 5 diskusi na internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Neúnosné vulgarismy a nevybíravé útoky v příspěvcích návštěvníků internetových stránek páté městské části přiměly radu Prahy 5 k tomu, že dočasně znepřístupnila rubriku Diskusní fórum. Radnice připravuje novou variantu komunikace s veřejností na webových stránkách, a to moderovanou diskusi, řekl dnes ČTK mluvčí Prahy 5 Vít Drbal.

Foto: archiv Galerie Efram
Článek

"Od povodní výrazy přispěvatelů začaly natolik přitvrzovat, až se to dostalo do polohy, že diskuse přestala být diskusí a stala se z ní žumpa," uvedl mluvčí. Radním se přestalo líbit, že se na oficiálních stránkách Prahy 5 objevují velmi obhroublé výrazy a invektivy, překračující rozumnou míru. Vadilo jim také, že běžně nepublikovatelné hrubosti a nadávky si mohou pročítat i školáci. Radnice školám dává na připojení k internetu tři miliony korun ročně.

Volně přístupné stránky diskusního fóra sloužily od roku 1999. Lidé měli možnost vést dialog s představiteli radnice, mohli jim klást otázky a polemizovat s kroky městské části. Poslední půl rok tvořily vulgární vzkazy až jednu třetinu všech příspěvků.

Zhruba do tří týdnů by se měla na internetových stránkách Prahy 5 objevit rubrika moderované diskuse. Své dotazy či připomínky bude moci poslat kdokoli. Na obrazovce se ale objeví až spolu s odpovědí radního. "Neslušný příspěvek nebude ani zobrazen, ani zodpovězen," ujistil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Hardware 5/2003: Levné notebooky posilují!

Souboj mezi výrobci přenosných počítačů začíná poslední dobou nabírat na intenzitě, a to především v nejnižší cenové třídě, do které patří i nová řada...

Evropská komise zřizuje agenturu na hackery

Evropská komise zřídí specializovanou agenturu, která bude mít za úkol učinit přítrž internetovému pirátství a hackerům. Komisař Erkkii Liikanen dnes oznámil,...

Hrej a neplať 7/2003

Letos už po sedmé máte možnost zasednout k dalšímu vydání Hrej a neplať a dozvědět se tak o třech nových hrách zdarma. Dnes tady pro vás mám akční střílečku,...

Výběr článků

Načítám