Hlavní obsah

Kdo zachrání princeznu? Mapy.cz ukrývají vánoční hru

I letos si aplikace Mapy.cz připravila vánoční hru pro všechny uživatele, určena je pro malé i velké dobrodruhy. V letošním roce se mohou návštěvníci známé české mapové aplikace, kterou provozuje společnost Seznam.cz, těšit na příběh o záchraně unesené princezny. Přímo v mapách naleznou děti – a pochopitelně nejen ony – jednoduchou šifrovačku.

Foto: Mapy.cz

Vánoční hra na Mapy.cz.

Článek

Letošní vánoční hra volně navazuje na loňskou vánoční pohádku.

„V loňském roce byla hra velmi pozitivně vnímána ze strany našich uživatelů a věříme, že je i letos bude bavit stejně tak, jako nás v Seznamu bavila její příprava,“ prohlásil Jan Laš, produktový manažer Mapy.cz.

„Chceme lidem zábavnou formou připomenout nové nebo starší funkce aplikace, jako je hledání, zobrazení fotogalerie, import GPX souborů nebo práci s hodnocením a recenzemi,“ konstatoval Laš.

Česko z ptačí perspektivy. Mapy.cz lákají na nové letecké snímky

Internet a PC

Hra začíná u královského bubeníka, kterého stejně jako další pohádkové postavy nakreslily děti zaměstnanců Seznam.cz.

„Na zasněžené louce před vesnicí stojí bubeník ve starém, ale dobře udržovaném kabátě. Zabubnuje, počká, až se lidé začnou scházet, rozbalí zprávu a začne svým hlubokým hlasem číst: ‚Pozor, pozor, naši princeznu unesl drak, pan král proto na vědomí dává, že kdo ji osvobodí, toho čeká odměna vskutku královská,‘,“ stojí v začátku pohádkového příběhu.

Foto: Mapy.cz

Drak, který unesl princeznu.

Princip hraní je jednoduchý. „Hráč hledá pohádkové postavy, místa a předměty podle získaných indicií. Díky tomu, že si je ukládá do své virtuální nůše, mu předměty odemykají další cestu,“ prohlásil produktový manažer.

Vánoční hra je k dispozici zdarma na webu, a to od 14. prosince do 1. ledna 2022. „Po dokončení je možné ještě soutěžit o malou odměnu – a napovíme, že princezna za ženu to nebude,“ doplnil Laš.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám