Hlavní obsah

Kanye West už nechce koupit platformu Parler

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký rapper Ye, dříve známý jako Kanye West, upustil od převzetí internetové sociální sítě Parler, která je populární hlavně mezi americkými konzervativci. Ve čtvrtek to oznámila společnost Parlement Technologies, která síť vlastní. Ye nabídku ke koupi Parleru podal v říjnu, připomíná agentura AP.

Foto: Brad Barket, ČTK/AP

Kanye West

Článek

Parlement Technologies a West tehdy uvedli, že transakce bude dokončena do konce roku, cena ani další podrobnosti ale nebyly známy. Nyní ale vlastník Parleru informoval, že obě strany „ve svém zájmu“ od transakce v polovině listopadu upustily.

Twitter dočasně zablokoval Yeův účet kvůli tomu, že na něm zveřejnil svastiku spojenou s Davidovou hvězdou, tedy symboly nacismu a judaismu. Rapper naznačil, že půjde o symbol jeho prezidentské kampaně v roce 2024. Majitel této sociální sítě Elon Musk to potvrdil. Napsal, že „dělal vše, co bylo v jeho silách. Nicméně (Ye) znovu porušil naše pravidlo o podněcování k násilí. Jeho účet bude dočasně zablokován.“

Parler patří mezi pravicově orientované platformy, které se objevily v éře bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Jsou na ní pravicoví, krajně pravicoví a libertariánští uživatelé, kterým slibuje jen minimální nebo žádnou moderaci obsahu.

AP píše, že Ye v poslední době budí kontroverze svými antisemitskými výroky. V rozhovoru se šiřitelem konspiračních teorií Alexem Jonesem ve čtvrtek chválil nacistického diktátora Adolfa Hitlera. Účty na sociálních sítích včetně Twitteru měl zablokované už před časem a spolupráci s ním kvůli jeho výrokům rozvázaly módní značky Gap, Balenciaga a Adidas i jeho agentura Creative Artists Agency.

To už bylo moc i na Muska. Rapper Kanye West po ódách na Hitlera dostal na Twitteru zákaz

Amerika

Reklama

Související články

Rapper Kanye West kupuje sociální síť Parler

Americký rapper Kanye West uzavřel předběžnou dohodu o převzetí internetové sociální sítě Parler, která je populární hlavně mezi americkými konzervativci....

Twitteru hrozí v EU zákaz

Evropský komisař pro vnitřní trh Thierry Breton při videohovoru s miliardářem Elonem Muskem varoval, že EU zakáže Twitter, pokud nebude dodržovat přísná...

Výběr článků

Načítám