Hlavní obsah

Internet a pevné linky v Kladně po výpadku kvůli krádeži kabelů opět fungují

Kladno

Internet a pevné linky v Kladně po čtvrtečním výpadku způsobeném krádeží kabelů opět fungují. Většina uživatelů byla připojena už ve čtvrtek, například v případě kladenských škol se využilo záložní připojení a nynější obnovu běžného připojení už školy nijak nepocítí. Uvedl to mluvčí kladenské radnice Vít Heral.

Foto: Petr Horník

Ilustrační foto

Článek

Výpadek připojení způsobila krádež a poškození optického kabelu v noci na čtvrtek na křižovatce ulic Vodárenská, Americká a Milady Horákové, kde stavbaři budují kruhový objezd. Neznámý pachatel tím podle odhadů způsobil škodu kolem dvou milionů korun. „Policisté žádají všechny, kdo mohou k případu poskytnout jakékoliv informace, aby se obrátili na linku 158,” uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Bez internetu bylo několik tisíc lidí nejen v Kladně, ale i v okolních vesnicích. Pracoviště kladenského magistrátu fungovalo, avšak problémy s připojením měly základní a mateřské školy. V řadě z nich nešel internet a plnohodnotně nefungovaly jejich informační systémy, což komplikovalo například on-line objednávky obědů.

Kriminalisté případ vyšetřují jako podezření ze dvou trestných činů, a to krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Za to může v případě odsouzení hrozit trest jeden rok až šest let vězení.

Tisíce lidí postihl výpadek internetu a pevných linek. Kvůli krádeži kabelu

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám