Hlavní obsah

Nejnovější tablet od Fujitsu láká na přívětivou cenu a vysoký výkon

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Fujitsu začala na tuzemském trhu nabízet svůj nejnovější počítačový tablet Stylistic M532, který zaujme především elegantním vzhledem a velice slušným poměrem cena/výkon. I když novinka patří k těm nejvýkonnějším aktuálně nabízeným přístrojům, pořídit ji je možné o více než čtyři tisíce levněji než iPad od Applu.

Foto: Fujitsu

Fujitsu Stylic M532

Článek

Multimediální tablet Fujitsu Stylic M532 je podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, možné pořídit už za necelých 12 000 korun. Třetí generaci iPadu, která nabízí obdobný výkon, stejně velkou kapacitu úložného prostoru a je i jako novinka vybavena 3G modulem pro přístup na internet, je přitom podle Zboží možné pořídit od 16,5 tisíce.

Foto: Fujitsu

Fujitsu Stylic M532

Ani přes přívětivou cenu přitom není novinka žádné ořezávátko. Jejím základem je platforma Nvidia Tegra 3 s čtyřjádrovým procesorem (1,4 GHz) a 12jádrovým grafickým čipem, díky čemuž patří Stylic M532 mezi nejvýkonnější přístroje na tuzemském trhu. K dispozici má také 1 GB operační paměti.

Hry ve třetí dimenzi

Díky svému výkonu tablet dobře poslouží při sledování filmů i hraní her. To je možné buď na 10,1palcovém displeji s rozlišením 1280x800 obrazových bodů nebo na televizoru i monitoru. Novinka je totiž vybavena HDMI konektorem, prostřednictvím kterého se jednoduše připojí k většině dnešních zařízení. Podporováno je přitom i hraní ve 3D – to ale samozřejmě musí podporovat i TV.

Foto: Fujitsu

Fujitsu Stylic M532

Vysoký výkon tabletu se přitom negativně nepodepsal na jeho dalších vlastnostech. Například výdrž se v praxi při běžném používání pohybuje okolo velice slušných devíti hodin a celková hmotnost Fujitsu Stylic M532 je příjemných 560 gramů. Pro srovnání iPad sice vydrží pracovat v ideálních podmínkách i deset hodin, ale má o to vyšší hmotnost (662 gramů).

Jak již bylo uvedeno výše, k internetu se je možné připojit díky vestavěnému 3G modulu. Samozřejmě ale nechybí ani podpora bezdrátových standardů WiFi a Bluetooth. S integrovaným předním a zadním fotoaparátem lze pořizovat statické snímky i video. Dokonce je u zadního objektivu k dispozici i blesk, který u většiny konkurenčních modelů chybí.

Atraktivní vzhled a odolná konstrukce

Pro uložení dat je tablet vybaven 32GB vestavěnou pamětí. Tu je navíc možné na rozdíl od iPadu ještě dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Pro představu 32GB paměť je možné v dnešní době pořídit už za čtyři nebo pět stokorun.

Foto: Fujitsu

Fujitsu Stylic M532

Fujitsu Stylic M532 nabízí také velice atraktivní vzhled. Patří totiž aktuálně k nejtenčím tabletům na světě. Konkrétně jeho rozměry jsou 162,6 x 175,4 x 8,6 mm, zatímco třetí generace iPadu má 241,2 x 185,7 x 9,4 mm.

Tělo tabletu působí poměrně odolným dojmem. Svůj podíl na tom má jistě i ochranná vrstva displeje Gorilla Glass, která jej chrání před poškozením. Toto tvrzené sklo používají i jiní výrobci a je to jen dobře. Při běžném používání totiž díky němu prakticky není možné displej poničit a tím tablet znehodnotit.

Foto: Apple

Apple iPad

Jak na hry v tabletu

Hry je možné do tabletu s Androidem a platformou Nvidia nainstalovat několika různými způsoby. Jedním z nejjednodušších je ale stažení aplikace Tegra Zone, prostřednictvím které je možné stahovat do přístrojů placené i volně dostupné tituly.

Foto: Nvidia

Tegra Zone

Hry jsou v Tegra Zone zobrazeny včetně detailního popisu, ukázkových videí a fotografií. Každá hra je navíc optimalizována konkrétně pro platformu Nvidia tak, aby běžela plynule a v co nejlepších detailech a rozlišení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám