Hlavní obsah

Intel porušil dva patenty. Pokuta činí 47 miliard korun

– Houston
Novinky, bri

Rekordní odškodné ve výši bezmála 2,18 miliardy dolarů, respektive 47,1 miliardy korun, má zaplatit společnost Intel za porušení dvou patentů, které vlastnila společnost VLSI Technology. V úterý o tom rozhodl texaský federální soud. Intel nicméně již avizoval, že se proti verdiktu odvolá. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Mike Blake, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Celý spor se rozhořel již v roce 2019. Zástupci společnosti VLSI Technology tehdy obvinili Intel, že bez licence využil jejich dva patenty týkající se výroby čipů. Intel to od samého začátku popíral, misky spravedlnosti se však nyní překlopily na stranu VLSI Technology.

„Jsme potěšeni, že porota uznala hodnotu našich inovací, která se odráží v dotčených patentech. S verdiktem soudu jsme velmi spokojeni,“ prohlásil generální ředitel VLSI Michael Stolarski.

Apple čelí patentové žalobě, čínský podnik chce miliardové odškodné

Internet a PC

Porota texaského federálního soudu rozhodla, že škody způsobené VLSI porušením prvního patentu činí 1,5 miliardy USD (32,5 miliardy korun) a za porušení druhého patentu 675 milionů USD (14,6 miliardy korun). To dohromady činí takřka 2,18 miliardy dolarů, respektive 47,1 miliardy korun.

Intel nicméně s verdiktem nesouhlasí. „Máme v úmyslu se odvolat a věříme, že zvítězíme,“ uvedli v oficiálním prohlášení zástupci Intelu.

Celým patentovým sporem se tak bude americká justice muset zabývat znovu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám