Hlavní obsah

Zběsilé závody i vesmírné souboje. Co si můžeme zahrát na Xboxu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft razí trochu jiný přístup k hráčům než konkurenční společnost Sony. Kromě televizní Konzole Xbox se totiž zaměřuje i na hráče na PC, hraní na obou platformách se tak často snaží propojit. Exkluzivních titulů je tedy v porovnání s PlayStationem méně, ale zajímavé kousky se také najdou.

Trailer ke hře Forza Horizon 5Video: archiv tvůrců

 
Článek

Žhavou novinkou a jedním z nejhezčích titulů je Forza Horizon 5. Ten je sice k mání také pro starší Xbox One, nejlepší grafiku si ale užijete na Xboxu Series X, případně na výkonném herním PC. V extrémních supersportech budete absolvovat výpravy v pestrém a neustále se měnícím otevřeném světě v mexické krajině. Na výběr přitom budete mít stovku nejlepších aut světa.

Dechberoucí podívaná

Objevovat budete moci živoucí pouště, bohaté džungle, historická města, skryté trosky, nedotčené pláže rozlehlé kaňony a sopku se zasněženým vrcholem tyčícím se do oblak. Herní kampaň přitom obsahuje stovky výzev a odměn, jde tedy bez nadsázky o titul na dlouhé zimní večery.

Foto: archív tvůrců

Forza Horizon 5

Ve hře Forza Horizon 5 budete překonávat někdy až nebezpečné rozmary mexického klimatu, jako jsou obrovská písečná tornáda a nelítostné tropické bouře v měnícím se světě, kde se roční doby střídají každý týden. To vše se skvělou grafikou v otevřeném světě. Forza Horizon 5 se nabízí za 1799 Kč.

Titulem, který by neměl žádný majitel Xboxu minout, je také Halo: Infinite. Zatím poslední vydaný díl této populární série vypráví opět příběh neohroženého Master Chiefa, který bude muset naskočit do brnění, aby prozkoumal rozhlehlý prstenec Halo. V sázce nebude nic menšího než osud lidstva.

Ukázka ze hry Halo: InfiniteVideo: archiv tvůrců

Sea of ​​Thieves je také jednou z předních konzolových exkluzivit pro Xbox. Nejde sice o žádnou novinku, ale zvednou kotvy s pirátskou partičkou rozhodně doporučujeme. Při pořízení předplatného Game Pass od Microsoftu navíc získáte tento titul úplně zadarmo.

Pirátskou posádku můžete utvořit s dalšími hráči, společně se pak vydáte na velkolepé výpravy za legendárními artefakty a ukrytými poklady. Myslet ale přitom musíte i na to, že někde za obzorem na číhá hrozba – ostatní hráči, kteří plují pod jinou vlajkou.

Trailer ke hře Sea of ThievesVideo: archiv tvůrců

Nejpopulárnější hry

Mezi nejpopulárnější hry na Xboxu patří dále Psychonauts 2, Hades, Resident Evil Village, It Takes Two, Hitman 3, Yakuza: Like a Dragon, Ori and the Will of the Wisps, Call of Duty: Warzone, The Forgotten City, Gears 5 či Assassin's Creed Valhalla. Vybírat je tedy rozhodně z čeho.

Zapomenout nesmíme ani na Farming Simulator 22. Jde sice o multiplatformní hru, ale my jsme ji zkoušeli právě na Xboxu Series X. Hráči získají v první řadě rozmanitost farmářských aktivit, soustředit se mohou na zemědělství, chov zvířat a lesnictví. Při svých aktivitách budou přitom vůbec poprvé muset brát v potaz střídání jara, léta, podzimu a zimy. Každá roční doba má svá specifika, pouze pokud se jim přizpůsobí, nepřijdou o úrodu a peníze.

Trailer ke hře Farming Simulator 22Video: archív tvůrců

Představení televizní konzole Xbox Series XVideo: archív výrobce

Představení levné konzole Xbox Series SVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Hrát se dá i na pomalých PC a mobilech

Letošní Vánoce hráčům příliš nepřejí. Konzole nové generace jsou už více než rok beznadějně vyprodané a velmi složitá je kvůli nedostupnosti komponent také...

Výběr článků

Načítám