Hlavní obsah

Přeživší civilisté bojují o léky a jídlo. Poláci chtějí Ukrajině pomoci hrou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polské herní Studio 11 odsoudilo ruský útok na Ukrajinu a rozhodlo se zapojit mezi podporovatele Kyjeva. K tomu vybízí také své fanoušky, které láká na koupi válečného titulu This War of Mine či některého z rozšíření této hry. Všechny vybrané peníze v následujícím týdnu přitom půjdou na podporu Ukrajině.

Trailer ke hře This War of MineVideo: archív tvůrců

 
Článek

„Během následujících sedmi dnů půjde všechen zisk z titulu This War of Mine na speciální sbírku. Ta celá poputuje na účet organizace ukrajinského Červeného kříže,“ prohlásili tvůrci po vpádu ruských vojsk na území Ukrajiny.

Zdůraznili, že cílem není pouze vybrat peníze. „Ať tato zpráva o naší hře rezonuje celou sítí, aby si konečně všichni uvědomili, že ve válce umírají lidé, že válka devastuje jejich životy a domovy. Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom pomohli Ukrajině zvítězit,“ dodali tvůrci.

Nedostanou už ani rubl. Proti Rusku zasáhly Google, YouTube i Meta

Válka na Ukrajině

Ve svém příspěvku naráželi na tematiku, kterou hra This War of Mine přináší. Je to totiž survival titul, ve kterém se hráči převtělí do role přeživších civilistů, kteří se snaží přežít v obléhaném městě. Bojují přitom s nedostatkem jídla a léků, na pozoru se musí mít také před nepřátelskými vojáky.

Podobnost s osudem civilistů na Ukrajině, kteří se schovávají před ruskými okupanty, je tedy více než do očí bijící.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry This War of Mine

I když titul This War of Mine vyšel již v roce 2014, stále se těší nemalé popularitě. V průběhu uplynulých let totiž přidávali tvůrci stále nový a nový obsah, který je zpoplatněn. Na účet Červeného kříže v Ukrajině půjde pochopitelně i výdělek z těchto doplňků.

Základní verze hry This War of Mine se dá aktuálně sehnat za méně než 100 Kč, za doplňující obsah si ale herní fandové připlatí klidně i více než 500 Kč. Titul je určen pro hráče od 18 let.

Výzva českých programátorů zabrala. Za 24 hodin se k bojkotu Rusů připojilo 700 webů

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám