Hlavní obsah

PlayStation 5 nabízí přes 360 her, těchto deset je nejpopulárnějších

Assassin’s Creed Valhalla, Demon’s Souls či Fortnite. To jsou názvy titulů, které patřily v uplynulém roce mezi ty nejčastěji hrané na konzoli PlayStation 5. Žebříček nejpopulárnějších her zveřejnila společnost Sony k příležitosti jednoho roku od uvedení konzolí nové generace na pulty obchodů.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

 
Článek

PlayStation 5 se začal oficiálně prodávat v zahraničí 12. listopadu 2020, v Česku o týden později. Kdo by se chtěl nyní vydat do obchodu, vyrážel by zbytečně. Konzole nové generace totiž chybí v tuzemsku i zahraničí už více než rok.

Obchodníci vyřizují objednávky tak, jak přicházejí. Vytížení jednotlivých obchodů je různé, v některých případech ale musí lidé na PlayStation 5 čekat i déle než půl roku. PlayStation 5 se nabízí ve dvou různých provedeních. Standardní pětka vyjde případné zájemce na 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak na 10 790 Kč.

Před rokem se začal prodávat PlayStation 5, v obchodech přesto stále chybí

Hardware
Foto: archiv výrobce

Ovladač DualSense pro PlayStation 5

Na statistikách deseti nejpopulárnějších titulů se podílejí pochopitelně pouze hráči, kteří PS5 již vlastní. Vedle tří titulů zmiňovaných výše se do přehledu těch deseti nejhranějších dostaly také tituly Call of Duty: Black Ops Cold War, FIFA 21, NBA 2K21, Destiny 2, MLB The Show 21, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales a NBA 2K22. Trailery ke všem hrám si můžete prohlédnout na konci článku.

Zástupci společnosti Sony nicméně připomněli, že pro PlayStation 5 je k dispozici již více než 360 her. „V uplynulém roce jsme přinesli také klenoty, jako jsou Ratchet & Clank: Rift Apart, Returnal či Deathloop. A na celé řadě dalších her pracujeme – zmiňme například God of War Ragnarok, Gran Turismo 7 a Horizon Forbidden West,“ pochlubili se zástupci herní divize.

Prozradili také, že za uplynulých 12 měsíců hráči dohromady odehráli více než 4,6 miliardy hodin. Streameři zveřejnili z PlayStationu 5 během prvního roku videa o celkové délce přes 26 milionů hodin.

Trailer ke hře NBA 2K21Video: archív tvůrců

Trailer ke hře FortniteVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Call of Duty: Black Ops Cold WarVideo: archiv tvůrců

Trailer ke hře FIFA 21Video: archív tvůrců

Trailer ke hře Assassin's Creed ValhallaVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Destiny 2Video: archív tvůrců

Trailer ke hře MLB The Show 21Video: archív tvůrců

Trailer ke hře Marvel’s Spider-Man: Miles MoralesVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře NBA 2K22Video: archív tvůrců

Trailer ke hře Demon's SoulsVideo: archív tvůrců

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám