Hlavní obsah

Před rokem se začal prodávat PlayStation 5, v obchodech přesto stále chybí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to ve čtvrtek 12. listopadu 2020, kdy hráči dychtící po novém PlayStationu 5 mohli poprvé vyrazit do obchodů. Ale jen v zahraničí, neboť v Česku odstartoval prodej o týden později. Obchodníci ale neměli lidem co nabídnout, protože všechny kusy se rozebraly už během předobjednávek. A uspokojit poptávku se nepodařilo ani po roce.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

 
Článek

Kdo by se chtěl nyní vydat do obchodu a pořídit si novou konzoli od Sony pod stromeček, vyrážel by zbytečně. Tuzemští obchodníci totiž vyřizují objednávky tak, jak přicházejí. Vytížení jednotlivých obchodů je sice různé, v některých případech ale musí lidé na PlayStation 5 čekat i déle než půl roku.

To jinými slovy znamená, že pod vánoční stromek si bude moc konzoli nové generace nadělit jen ten, kdo objednával ještě před letními prázdninami.

Chtěli změnit vzhled PlayStationu 5. Tvrdě narazili

Hardware

Sony přitom už v létě zrychlilo dodávky konzolí. Za prvních osm měsíců od startu prodejů totiž japonský elektronický gigant dodal zákazníkům více než 10 milionů konzolí. Během následujících osmi měsíců ale nastavil plán tak, aby dodal bezmála 15 milionů PlayStationů 5.

„Nemám obavy, že by nás čipová krize brzdila. Náš cíl, aby do konce března 2022 mělo PlayStation 5 více než 22,6 milionu hráčů, splníme,“ prohlásil již dříve během oznamování finančních výsledků Hiroki Totoki, který má v Sony na starosti oddělení auditu a dohledu.

PlayStation 5 se nabízí ve dvou různých provedeních. Standardní pětka vyjde případné zájemce na 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak na 10 790 Kč.

Foto: archív výrobce

PlayStation 5

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám