Hlavní obsah

Nejlepší virtuální fotbalisté změří síly na FIFA turnaji v Praze

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. března se v Praze uskuteční turnaj FIFA Interactive World Cup (FIWC), který je zároveň kvalifikací na mistrovství světa ve fotbale na televizní konzoli Sony PlayStation 3. Přes 300 virtuálních fotbalistů z Čech, Slovenska, Maďarska a Polska změří síly ve fotbalovém simulátoru FIFA 11.

Článek

„Vítěz pražského turnaje postupuje přímo na finálový turnaj MS do Londýna, kde se utká s ostatními vítězi regionálních kvalifikací o pomyslný Zlatý míč pro nejlepšího virtuálního fotbalistu světa. Celým turnajem bude hráče i návštěvníky provázet komentátor přenosů fotbalové Ligy mistrů v České televizi - David Kozohorský,“ řekl Petr Prošek ze společnosti Electronic Arts.

„FIWC je ve světě extrémně populární akcí, vítěz je totiž vyhlášen na oficiálním galavečeru FIFA a kromě titulu mistra světa tak získá i možnost setkat se s fotbalovými superhvězdami jako jsou Messi, Ronaldo, Kaká či Rooney. Titul převezme z rukou Seppa Blattera, prezidenta FIFA,“ uvedl Tamáš Kováts z realizačního týmu FIWC.

Pravidla hry jsou jednoduchá. Hrají se dva zápasy po šesti minutách s vyřazovacím způsobem s možností opravy. Československá kvalifikace na FIWC startuje v sobotu 26. března 2011 v devět hodin v klubu La Fabrika v pražských Holešovicích.

FIFA 11 pod drobnohledem

Proti předchozím verzím prodělala FIFA 11 několik obřích změn. Především grafika se pohnula mílovými kroky – pohyby hráčů jsou velice plynulé a věrohodné. Bohužel diváci na pódiu jsou stále jen „placky“.

Zajímavá je funkce Game Face, která umožňuje vytvořit ve hře vlastního dvojníka s reálnou podobou. S takto vytvořenou postavou je pak možné hrát všechny herní módy a rozvíjet její schopnosti. Výsledky jednotlivých hráčů je pak možné porovnávat on-line.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám