Hlavní obsah

Microsoft bude Motorole platit za licenční poplatky 35 miliónů korun ročně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft zvítězil v soudním sporu s firmou Motorola Mobility ohledně výše licenčních poplatků za technologie používané v jeho herních konzolích Xbox. Soud rozhodl, že přiměřený poplatek by měl činit 1,8 miliónu dolarů (zhruba 35 miliónů Kč) ročně. Motorola přitom po Microsoftu požadovala až čtyři miliardy dolarů ročně.

Článek

Microsoft, který za přiměřenou výši poplatku považoval zhruba milión dolarů ročně, rozhodnutí soudu přivítal. "Tento verdikt je dobrý pro spotřebitele, protože zajišťuje, že patentované technologie zůstanou všem dostupné," uvedla společnost.

Rozhodnutí soudu je ranou pro internetovou společnost Google, která loni koupila firmu Motorola Mobility za 12,5 miliardy dolarů. Jedním z důvodů převzetí byly právě patenty Motoroly. Soudní verdikt oslabuje pozici firmy pro jednání o licenčních poplatcích s dalšími podniky, napsala agentura Reuters.

Foto: Microsoft

Xbox 360

Společnost Microsoft odhalí novou generaci televizní konzole Xbox už příští měsíc. Ve čtvrtek to potvrdili zástupci české pobočky amerického softwarového giganta s tím, že novinka bude poprvé k vidění v redmondském Xbox centru.

Tisková konference odstartuje v úterý 21. května v 19 hodin. Sledovat ji bude možné také prostřednictvím živého přenosu na stránkách Xbox.com a díky službě Live přímo v televizoru pomocí konzole Xbox.  [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Pozvánka na odhalení nové generace Xbox

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám