Hlavní obsah

Lego se chystá prorazit v digitálním světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dánský výrobce stavebnic Lego do konce příštího roku ztrojnásobí počet programátorů na 1800 a investuje stovky mi­lionů dolarů do vývoje digitálních produktů. Listu The Financial Times to řekl ředitel Lega Niels Christiansen.

Foto: archív tvůrců hry Lego Hidden Side

Ilustrační foto

Článek

Společnost reaguje na skutečnost, že stále více dětí si hraje na počítačích nebo mobilech, komunikuje s vrstevníky, sleduje seriály a koncerty online. „Na této digitální cestě posilujeme kapacity, je to dnes naše největší investice,“ řekl Christiansen.

Figurky Zelenského a zápalných lahví jdou na dračku

Muži

Firma již dříve vytvořila několik počítačových her, jejich úspěch byl ale omezený, v porovnání například s mimořádně oblíbenou hrou z krychlového světa Minecraft od švédských vývojářů, kterou dnes vlastní Microsoft.

Největším chystaným digitálním projektem Lega je spolupráce s firmou Epic, vydavatelem úspěšné hry Fortnite. Cílem je vytvořit tzv. metaverse, tedy virtuální svět speciálně pro děti. Hotov má být do roka.

Z lega lze složit cokoliv. Třeba i hudební festival

Koktejl

Základní přesto podle ředitele Lega stále zůstávají kostičky stavebnice, i když novinky se firma vždy snaží propagovat i digitálně pomocí nějaké hry či třeba televizního seriálu. Lego současně dál rozšiřuje síť kamenných obchodů, k dosavadním zhruba 830 po světě hodlá letos přidat dalších 150.

Reklama

Výběr článků

Načítám