Hlavní obsah

Figurky Zelenského a zápalných lahví jdou na dračku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Citizen Brick sídlící v Chicagu se dlouhodobě zabývá návrhy vlastních figurek dánské stavebnice Lego. V souvislosti s válkou na Ukrajině se firma rozhodla podpořit Ukrajince prodejem figurek prezidenta Zelenského či Molotovových koktejlů. A podle očekávání bylo během chvíle vyprodáno.

Foto: Citizen Brick

První várka byla během krátké doby vyprodána.

Článek

Figurka ukrajinského prezidenta se dostala do prodeje za 100 dolarů (2240 korun), miniaturní zápalná lahev pak vyšla zájemce na 10 dolarů (224 korun). Vzhledem k enormnímu zájmu byly figurky během krátké doby vyprodány.

Společnost však plánuje i druhou várku, kterou bude prodávat na svých internetových stránkách.

Veškerý výtěžek z prodeje figurek, který jen po první várce činí přes 16 tisíc dolarů (358 tisíc korun), poputuje prostřednictvím humanitární organizace Direct Relief na pomoc Ukrajině.

Popularitě figurek pomohlo i zveřejnění designu na instagramovém účtu ukrajinské vlády.

Společnost Citizen Brick, kterou založil designér Joe Trupia, nevytvořila limitovanou edici poprvé. V minulosti se v nabídce objevily třeba postavičky z populárního seriálu Squid Game.

Reklama

Výběr článků

Načítám