Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Synaesthete – muzikální střílečka

Novinky, Radovan Blažek

Mohlo by se zdát, že před sebou máme další nezajímavou střílečku. Avšak velice neobvyklý způsob ovládání, v němž hraje hlavní roli hudební doprovod, rozhodně stojí za pozornost.

Článek

Když vám řeknu, že cílem hry je procházet jednotlivé místnosti a v nich ničit vše živé, asi začnete pomalu zívat. A když dodám, že se nemusíte starat o zaměřování, protože to probíhá zcela automaticky, může vaše znechucení dostoupit vrcholu.

:. Synaesthete

Avšak nyní přijde to zásadní a vlastně to jediné, čím se hra odlišuje od zástupů ostatních podobných. Všechno leží v ovládání, které je neodlučitelně spjato s hudebním doprovodem. Ano, tou součástí her, kterou obvykle ignorujeme nebo ji rovnou vypínáme. Avšak zde se bez ní prakticky neobejdeme. Abyste mohli střílet, musíte se totiž strefit do rytmu oné hudby, naštěstí vám v tom pomáhají barevné indikátory.

:. Synaesthete

Stejně jako jiné tituly od DigiPenu i tento nevydrží bavit nějak extra dlouho, ale zajímavým způsobem demonstrují invenci svých tvůrců, a vnášenjí tak do světa freeware her tolik potřebný svěží vítr.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám