Hlavní obsah

HRA: Vivid Conceptions - snová logika

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes tady máme opravdu mimořádné dílo - mix pološinovky a logické hry ponořený do zvláštní melancholické atmosféry, se zajímavou grafikou a skvělou hudbou. Dalo by se říct, že dnešní titul už leží na pomezí mezi hraním a uměním.

Článek

Jste Bantam, malý inteligentní tvor, který už po miliardy let žije spokojeně v zemské kůře. Jak už to tak obvykle bývá, žádná idyla netrvá věčně a z hrozných příčin, které snad ani raději nebudeme dopodrobna rozebírat, jste nuceni se vydat na cestu až k zemskému jádru, kde se skrývá naděje na záchranu.

A tak se pustíte do ovládání malého roztomilého tvorečka s kukadly na stopkách. Na první pohled to vypadá jako obyčejná plošinovka, ve které se bude jen skákat nebo střílet, ale není tomu tak. Nutnost logického uvažování zde hraje větší roli, než by se mohlo ze začátku zdát. Už z toho důvodu se vyplatí dobře číst boxíky s textem, který vám odhaluje, co je náplní té které úrovně a jakým způsobem byste měli dospět k jejímu řešení. Text je samozřejmě v angličtině, naštěstí ne moc složité.

Princip spočívá nejenom v poskakování z plošinky na plošinku, ale také ve sbírání semínek. Jakmile jich shromáždíte určitý počet, můžete to využít k rozvinutí svých schopností - například vytvořit kolem sebe myšlenkový štít, který ničí nepřátele anebo rozbíjí překážky. S postupující úrovní rostou i vaše možnosti, takže se dostanete například i k tomu, že vytvoříte svůj vlastní klon a úkoly plníte ve dvou.

Co však hru odlišuje od spousty dalších s podobným konceptem je atmosféra. Vše je potopeno jakoby v temnotě, hlavní postava vypadá neuvěřitelně roztomile i smutně zároveň, na pozadí je slyšet šumění deště a když se občas ozve hudba, k melancholické náladě nebudete mít daleko. Jednou větou - hraní si budete perfektně užívat. 

DOWNLOAD, homepage, 17.3 MB, 9/10

Reklama

Výběr článků

Načítám