Hlavní obsah

HRA: Sorades: Die Befreiung - špičková realtime strategie

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Objevit v té záplavě nudných a průměrných her nějakou, která snese srovnání s komerčními tituly, je malý zázrak. Ten dnešní se podobá Command and Conquer, takže už tušíte, že půjde o podařenou akční strategii.

Článek

Všechno to odstartovala legendární Dune 2, pak už se jen vylepšovala grafika a některé prvky v ovládání. K dokonalosti pak žánr realtime strategiích dovedla série Command and Conquer - a právě jí je Sorades silně inspirována.

Než se však začneme rozplývat nad nepřebernými pozitivy, jimiž hra disponuje, povíme si o nedostatcích. Ten zásadní lze označit spíše za vlastnost než chybu - prozatím neexistuje anglická verze. K dispozici je toliko jazyk německý. Při samotném hraní to ani moc nevadí, všechno je doprovázeno názornými ikonkami, ale zkoumání úkolu mise v briefingu je záležitost hodná pokročilých germanistů.

I bez jazykových znalostí se ale můžete kochat detailně propracovanými modely budov a jednotek. Nechybí ani terénní nerovnosti, které můžete využít ve svůj prospěch. Množství vozidel a vojenských jednotek je rovněž dostatečné, tady zkrátka není hře co vytknout.

K dispozici je třináct různorodých misí. To je prozatím vše, multiplayer, který by odboural jazykovou bariéru prozatím chybí. I tak dostanete pořádnou porci kvalitní zábavy na dlouhou dobu, takže pokud vám nechybí nějaké ty Sprachkenntnisse, směle se můžete vydat do boje.

DOWNLOAD, homepage, 48 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: The Smurfs - hrajte si se Šmouly

Kdo by neznal Šmouly, ty malé modré potvory, které se staly nedílnou součástí dětství mnohých z nás. Pojďte si na ně zavzpomínat prostřednictvím jedné...

HRA: Knights - Worms se vracejí

Za jednu z nejlepších strategií můžeme bez nadsázky označit hru Worms, ve které proti sobě bojují skupiny roztomilých červíků. Teď tady máme něco podobného,...

HRA: Light Destiny - mlátička jak má být

Přesně v japonském arkádovitém stylu, kdy jen zuřivě bušíte do klávesnice a potažmo do svého protivníka na obrazovce se nese i dnešní hra. Je libo trochu...

Výběr článků

Načítám