Hlavní obsah

Filmového zpracování se dočká také Tetris

Novinky, ort

Hry se v posledních letech stále častěji těší přízni filmových producentů. Ti se pokouší o zpracování i takových titulů, u kterých by to patrně nikoho nenapadlo. Na plátnech kin by se tak měl objevit například i film na motivy legendárního Tetrisu. Upozornil na to magazín Empire.

Foto: Profimedia.cz

Hra Tetris

Článek

Proměnit Tetris na filmový trhák se bude snažit Lawrence Kasanoff, který ve světě filmových adaptací her není rozhodně žádným začátečníkem. Už před lety se chopil zpracování populárního titulu Mortal Kombat.

Právě Kasanoff magazínu Empire potvrdil, že se chystá natočit snímek o populárních kostičkách různých tvarů. Má jít prý rovnou o trilogii se sci-fi motivy.

Žádné bližší informace však nechtěl prozradit. Jisté tak v současnosti není ani to, kdy by novinka mohla mít premiéru. S ohledem na to, že se v současnosti teprve řeší obsazení jednotlivých rolí, příliš brzy to patrně nebude.

Tetris není rozhodně jedinou hrou, která se v nadcházejících letech chystá na plátna kin. V roce 2019 by se mělo objevit například i filmové zpracování populárního titulu Minecraft. [celá zpráva]

Tetris pochází z Ruska

Historie Tetrisu se začala psát v Rusku. 6. června roku 1984 ji v hlavním městě Moskvě vymyslel a vyvinul Alexej Pažitnov pro počítač Elektronika 60. Pažitnov, který v té době pracoval na zdejší Akademii věd jako počítačový inženýr ve výpočetním centru, měl dlouhou chvíli a díky ní vznikl Tetris.

Foto: Profimedia.cz

Alexej Pažitnov na snímku z roku 2015

Jednoduchá, ale přímo geniální hra má svůj vzor ve stolní hře pentomino. Shora padají čtyři kostičky v různých tvarech a ty je třeba dole zarovnat tak, aby mezi nimi nevznikla mezera. Pokud mezera zůstane, řádek kostiček zůstává také. Pokud je řádek bez mezer, zmizí. Hra končí v okamžiku, kdy padající kostičky zaplní celou hrací plochu.

Od svého vzniku se Tetris objevil na téměř každém přístroji, kde se daly hrát hry. První počítače, digihry, mobilní telefony, v současnosti horké novinky jako tablety, všude tam si našel Tetris svoji cestičku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám