Hlavní obsah

Fanoušci PlayStationu se převtělí do dobrodruha i rozpustilého kozla

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu ledna mohou majitelé televizních konzolí PlayStation stahovat již tradičně dvě hry v rámci služby PS Plus úplně zadarmo. Na vlastní kůži si tak mohou prožít dobrodružství dobrodruha i zlodějíčka v jedné osobě, ale také se mohou převtělit do role rozpustilého kozla.

Upoutávka na hru Uncharted: The Nathan Drake CollectionVideo: Naughty Dog

 
Článek

Jednou z her, kterou je v lednu možné stahovat, je totiž Goat Simulator. Jde o jeden z nejbizardnějších titulů vůbec, v jehož hlavní roli je rozpustilý kozel. Ten vyvolává zmatek prakticky všude, kde se objeví. Body totiž hráči získávají za to, že demolují všechny věci okolo sebe.

Ve hře od studia Coffee Stain se mohou hráči vyřádit v sólo režimu, nebo své kozí sny a touhy realizovat až se třemi dalšími kamarády v multiplayer režimu. V otevřeném světě je přitom možné zničit prakticky cokoliv. Rozpustilý kozel se může točit, skákat, ale zároveň dávat rány do všeho, co mu stojí v cestě. Kreativitě se zkrátka v otázce ničení meze nekladou.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Goat Simulator

Druhým bezplatným titulem v lednovém PS Plus je Uncharted: The Nathan Drake Collection. Zběhlejší čtenáři patrně již tuší, že nejde pouze o jednu hru, ale o celou kolekci obsahující tři tituly naráz. Konkrétně Uncharted: Drake's Fortune, Uncharted 2: Among Thieves a Uncharted 3: Drake's Deception.

Uncharted vypráví příběh dobrodruha, a tak trochu zloděje Nathana Draka. Ten hledá jak poklad svých dávných příbuzných, tak se za nějakou tu vyšší sumičku nechává najímat zbohatlíky k získání nějakých předmětů na zakázku. Během toho všeho si však udělá hromadu nepřátel, ale zároveň i skvělých kamarádů.

Legendární Uncharted se vrací: všechny hry v jednom balíku i s českými titulky

Hry a herní systémy

Tím nejvíce sympatickým je Victor Sullivan, přezdívaný Sully. Ten je s Nathanem už od jeho divokého dětství a ve hře tak figuruje kolikrát i jako otec, ale také jako mentor. Dále je tu Nathanova Achillova pata, a tou je reportérka Elena Fisher. Jelikož je Nathan docela záletník, tak se v dalších dílech objeví také božská Chloe Frazer. Tmavovlasá dobrodružka, která se nebojí rozdávat rány na potkání.

Každý z dílů zavede Nathana a jeho parťáky do nového prostředí s jiným cílem. V prvním díle se tak hráči vydají na cestu za hledáním bájného El Dorada v Jižní Americe, za to v druhém cestují od Nepálu po Himálaj k nalezení starodávného města Šambala. Třetí a poslední díl v kolekci ukáže ve vzpomínkách dospívání Nathana, ale v dospělosti hledá město Iram. To vše pro odkrytí historie, ale také pro obohacení sebe sama a svých partnerů.

Foto: Naughty Dog

Upoutávka na hru Uncharted: The Nathan Drake Collection

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Staré hry znovu ožily na konzoli od Nintenda

Legendární tituly z herních konzolí SNES a NES si mohou opět zahrát majitelé herních zařízení Switch od společnosti Nintendo. Japonský herní gigant je totiž...

Výběr článků

Načítám