Hlavní obsah

Dočkali se i majitelé iPadů a iPhonů. GeForce Now funguje v prohlížeči

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple se dlouho bránila, aby hry fungovaly na iPhonech a iPadech jinak než prostřednictvím oficiálního obchodu App Store. Na naléhání dalších podniků, které chtěly pro platformu iOS nabízet vlastní obsah, přitom vedení amerického počítačového gigantu nebralo ohled. Vyřešit se to nyní podařilo společnosti Nvidia, která svou herní službu GeForce Now zpřístupnila na jablečných zařízeních prostřednictvím webového prohlížeče.

Foto: archív tvůrců

GeForce Now nově funguje i na přístrojích s logem nakousnutého jablka.

Článek

Cloudovou herní službu GeForce Now nabízí Nvidia již několik let, teprve letos na jaře ji tvůrci zpřístupnili všem uživatelům, dříve byla pouze na pozvánku. Smyslem této internetové platformy je umožnit hrát i nejmodernější hry na pomalých počítačích a dalších zařízeních, která neoplývají vysokým výkonem.

Využívat tak GeForce Now může prakticky jakýkoliv majitel PC či Macu, hrát je ale možné také na televizorech s připojenou konzolí Shield či na chytrém telefonu s platformou Android.

Cloudové služby jsou fenoménem. Herní konzole ale nekončí

Hry a herní systémy

Majitelé telefonů iPhone a tabletů iPad ale měli dlouho smůlu, společnosti Apple a Nvidia se totiž nedohodly na podmínkách – respektive na licenčních podmínkách, a tak se aplikace v App Storu prostě neobjevila. Na tom se sice nic nezměnilo ani nyní, ale hráči si na své již přijdou.

Nvidia totiž přišla na skulinku, kterou Apple nemůže zarazit. Hrát je totiž možné všechny tituly v platformě GeForce Now prostřednictvím webového browseru Safari. Majitelé přístrojů s logem nakousnutého jablka tak mají k dispozici všechny hry jako lidé v ostatních operačních systémech.

Jde to i zadarmo

Cloud by se dal popsat jako globální síť vzdálených serverů, které fungují jako jeden ekosystém. V praxi to znamená, že se uživatel připojí ke vzdáleným serverům, jejichž výkon je následně využíván k samotnému hraní. Pomalá sestava v domácnosti pak slouží v podstatě jen k zobrazení toho, co se děje na serverech v prostředí internetu.

Lidé mohou vybírat mezi dvěma verzemi GeForce Now, zdarma a za cenu 139 Kč měsíčně. Ta bezplatná však nabízí pouze jednohodinovou herní relaci, zatímco tzv. Founders edice neomezený přístup.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám