Hlavní obsah

Hrej a neplať 6/2003

Novinky, Ondřej Pohl

A opět po týdnu se setkáváme u tří nových her zdarma. Dnešek se nese ve znamení druhých dílů, přičemž už jen jejich názvy mluví za sebe: Sven Bomwollen a Stick Soldiers.

Foto: Vratislav Konečný

Rodný Mohrův dům

Článek

Sven Zwo

Pokud jste pravidelnými čtenáři tohoto magazínu, pak si na roztomilého rošťáckého beránka Svena určitě pamatujete. Německý tvůrčí tým Phenomedia AG neusnul po vydání posledního dílu lovu na slepičky (Moorhuhn) na vavřínech a rozčeřil celkem nudné vody freewarových her další peckou s poněkud nestoudným beranem v hlavní roli.

Aby ostatním, kteří o této hře slyší poprvé, nepřipadalo, že neustále chodím okolo horké kaše, povím vám vše na rovinu - jedná se o simulátor ovčího souložení, pokud se tomu tak dá říkat.

Ano, coby beránek Sven máte za úkol obšťastnit všechny ovečky nalézající se na obrazovce, což učiníte stiskem mezerníku (ovečka však musí být ve správné pozici, tj. zády k vám).

Jako obvykle ale věci nebývají tak jednoduché; o komplikace se v tomto případě stará bača, jemuž se sexuální radovánky rozhodně nezamlouvají a jeho pes.

Toliko mají společné oba díly. A v čemže je ten druhý lepší? Krom kosmetických vylepšení v oblasti grafiky a bonusů zde naleznete dvě zbrusu nové mapy, které díky své členitosti (potok z můstky) pořádně prověří vaši možnost taktického myšlení.

Co dodat - ačkoli druhý díl Svena Bomwollena nepřichází s žádnými zásadními změnami, pořád se jedná o pořádnou porci dobré zábavy, kterou byste rozhodně neměli minout.

DOWNLOAD, homepage, 7 MB, 9/10

Stick Soldiers 2

Taktéž Sick Soldiers jsou, jak již název napovídá, pokračováním jednoho titulu, který se sice nedočkal takové popularity jako předchozí, což ovšem neznamená, že by měl ujít vaší pozornosti.

Opět ve zkratce, oč zde jde: představte si nejjednodušší schématické znázornění člověka - jedna dlouhá čárka pro tělo, čtyři kratší pro končetiny a kroužek pro hlavu. Takto vytvořenou postavičku rozpohybujete, dáte ji do ruky zbraň a necháte válčit s několika dalšími počítačem řízenými kreaturami.

I tentokrát jsou vylepšení téměř neznatelná, což navíc umocňuje fakt, že se jedná o alpha verzi hry. Nakonec ještě zmínka o ovládání: mezerník pro střelbu, Alt - skákání, N/M - změna zbraně, 0 - přikrčení se.

DOWNLOAD, homepage, 1.3 MB, 7/10

Embodiment of Scarlet Devil

A jako obvykle, na závěr něco pro mladší, tentokrát si troufám říci i pařanky, protože hrdinkami této japonské vesmírné střílečky jsou dvě malé holčičky.

Bohužel vám nemohu zprostředkovat, proč se děvčata dostala do křížku, poněvadž mi změť znaků připomínající rozsypaný čaj v úvodu nepřipomínala nic z toho, co jsem se učil ve škole, ale myslím, že to zas až tak nevadí.

Důležitější je a nevím, jak to ty holky dokázaly, že se vznesly do vzduchu a začaly po sobě střílet lasery, sbírat bonusy a vše ostatní, co k takové vesmírné střílečce patří a z čeho slabší povahy tak rády dostávají epileptický záchvat.

Jak jste si už u her z asijské produkce možná zvykli, pro potvrzování veškerých voleb a střelbu slouží klávesa Y (Z) a pro speciální útok pak X.

DOWNLOAD, homepage, 4.1 MB, 5/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 4/2003

Dnešní výběr her bude určen spíše mladším pařanům, anebo spíše jejich rodičům. Mám tady totiž přichystány dvě plošinovky a jednu automatovou střílečku. Bavte...

Hrej a neplať 5/2003

Jako každou středu i dnes za vámi přicházím s přídělem tří nových her zdarma. Dnes jsem se podíval na zoubek jedné skvělé plošinovce ve stylu Abuse,...

Výběr článků

Načítám