Hlavní obsah

Hrej a neplať 27/2003: Zastřel si svého zajíčka!

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdniny už doopravdy začaly, a proto více než kdy jindy přijdou vhod tři hry zdarma, které pomohou rozptýlit dlouhou chvíli. A jaké že to konkrétně jsou? Jeden povedený box, pak střílení na zajíce a originální vesmírná střílečka.

Foto: archiv skupiny Team
Článek

Hasseröder Boxen

Doufám, že už podle názvu je patrné, že se (kupodivu) nejedná o japonskou hru, ale zcela poctivou německou řež. Ostatně, i kdybyste jméno neznali, ihned by vám bylo patrno, že hra s podivným ptákem (asi krocanem; ornitologové nechť mě v diskusi upřesní) v hlavní roli, sponzorována jedním velkým pivovarem musí být produktem tamního poněkud specifičtějšího vidění světa.

Ale nyní ke hře samotné. Možná se teď dočkáte zklamání, když vám řeknu, že se zde nemlátí ptáci, ale humanoidní bytosti (och, jak neoriginální), zato se však po dlouhé době jedná o box viděný z vlastního pohledu.

Ovládání je taktéž patřičně jednoduché, na titulní obrazovce je potřeba zmáčknout Enter (a já blbec tam půl hodiny hledal něco jako Spiel Starten), pak napsat své jméno a vyrazit do boje. Ten se odbývá pomocí A, S, D, C pro levou ruku a L, K, J, N pro pravou horní končetinu.

DOWNLOAD, homepage, 36.7 MB, 8/10

Hasenjagd

Nepište mi prosím, že jsem zaspal, když vám nyní nabízím možnost zastřelit si svého velikonočního zajíčka. Zkrátka a dobře, podle mě jsou škodná a měli by se hubit bez ohledu na roční období.

K tomuto účelu se skvěle hodí další z mnoha Moorhuhn klonů, příznačně nazvaný Hasenjagd (Lov na zajíce). Pravidla jsou stejná - čím dále a rychleji zajíc běží, tím víc je za něj bodů. Zbraň se nabíjí pravým tlačítkem a na horizontu se nacházejí nějaké bonusové objekty.

Lovu zdar!

DOWNLOAD, homepage, 1.2 MB, 6/10

360

Hra s poněkud podivným názvem, který má ovšem své opodstatnění. Jedná se totiž o variaci na téma Space Invaders, ovšem s tím rozdílem, že malá raketka sestřelující pomalu padající ufony se nepohybuje po úsečce při spodním okraji obrazovky, ale po kružnici v její středu.

Je sice jen velmi malá inovace, ale bohatě stačí, abyste strávili pěkných pár hvil u hry, o níž jste si mysleli, že už je pro vás prakticky mrtvá.

DOWNLOAD, homepage, 1.6 MB, 7/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 22/2003: Opravdu zvrhlý díl

Hrou dnešního týdne je bezesporu ta nejzvrhlejší hra, jaká je na české freewarové scéně k nalezení: Život není krásný. A na uklidnění tady mám jeden povedený...

Hrej a neplať 23/2003: Kachní sněhová válka

Léto pomalu začíná, ale jen blázen by se vydával do přírody, když si může užít všech dobrodružství u dalších třech nových her zdarma. Dnes je tu máme japonskou...

Výběr článků

Načítám