Hlavní obsah

HD DVD mechanika pro Xbox 360 se bude prodávat za 4500 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světě jsou první neoficiální odhady týkající se ceny optické HD DVD mechaniky, kterou Microsoft vyvíjí pro svou herní konzoli Xbox 360. Analytici se domnívají, že se výrobek nebude prodávat za více než 200 dolarů, tedy přibližně 4500 korun.

Článek

Konzole Xbox 360 by se však s připočítáním všech rozšiřujících prvků včetně HD DVD mechaniky dostala cenově na podobnou hladinu jako konkurenční produkt Sony PlayStation 3, který bude již od základu vybaven Blu-ray jednotkou. Japonská Sony plánuje herní systém do konce roku prodávat v Evropě za necelých 14 000 korun.

Podle webové stránky DigiTimes nabídne Microsoft HD DVD mechaniku pro Xbox 360 ještě před Vánoci. Každý majitel nového Xboxu, který by byl vybaven příslunou čtečkou HD DVD kotoučů, by tak rázem získal ze svého dříve pouze herního systému i multimediální platformu schopnou spouštět filmy s vysokým rozlišením obrazu.

Blu-ray vs HD-DVD

Blu-ray - 25GB v jedné vrstvě

Blu-ray disk dovoluje nahrát přes dvě hodiny HDTV záznamu nebo více než 13 hodin SDTV (rozlišení 720 x 483 bodů) vysílání na jediný 25GB disk. Plány výrobců počítají s médiem, které nabídne kapacitu 50GB. O formát se primárně stará japonská Sony.

HD-DVD - 15GB v jedné vrstvě

HD-DVD byl standardizován organizací DVD Forum. Umí uložit až 15GB do jedné vrstvy, 30GB do dvou. O jeho vývoj pečují společnosti NEC, Toshiba a Microsoft.

Americký Microsoft představil HD DVD mechaniku pro Xbox 360 počátkem srpna v Los Angeles. [celá zpráva] Podle pozorovatelů byla kvalita přehrávaných filmů na jednotce z Redmondu srovnatelná s výstupem ze stolních HD DVD přístrojů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám