Hlavní obsah

Virtuální helma Oculus Quest půjde nakonec připojit i k počítačům

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Oculus nabízí hned několik helem pro chod virtuální reality. Doposud si však případní zájemci museli pořídit modely zvlášť pro počítače a zvlášť jako autonomní systém. To se má ale díky chystané aktualizaci změnit.

Foto: archív výrobce

Oculus Quest

Článek

Nabídku měla společnost Oculus vcelku jasně rozdělenou. Základ tvořil Oculus Go, pro připojení k počítači byl určen model Rift S a vrchol nabídky pak představoval autonomní systém Quest.

Pozdě, ale přece. Virtuální helma Vive Cosmos míří na pulty obchodů

Hardware

A právě poslední zmiňované helmy se týká chystané vylepšení. Doposud totiž Quest nebylo možné připojit ke klasickému počítači, díky plánované aktualizaci se to však má změnit. Headset se připojí k sestavám jednoduše prostřednictvím USB-C kabelu.

To je daleko praktičtější, než by se mohlo na první pohled zdát. Výkon autonomního systému totiž není tak vysoký jako v případě špičkových herních sestav. Aktualizace přepne Quest do pasivního režimu a dovolí využívat brýle jen jako zobrazovadlo – podobně jako například monitor, o výkon se tak bude starat připojená sestava. Největší rozdíl bude pochopitelně znát při hraní her.

Foto: archív výrobce

Oculus Quest

Tvůrci pro systém Quest chystají i další dramatické vylepšení – helma má být díky updatu schopna používat vlastní kamery ke sledování pohybů rukou a prstů. Díky tomu by mělo být možné ovládat některé funkce a hry i bez speciálních ovladačů.

Aktualizace, které přinášejí pasivní režim, se dočkají majitelé modelu Quest pravděpodobně ještě letos. Nicméně vylepšení, která se týkají kamer, přijdou patrně až příští rok. Updaty by měly být zadarmo, výrobce však drží všechny detaily zatím pod pokličkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Lákadla virtuální a rozšířené reality

Odsunout klasické monitory na druhou kolej se snaží v poslední době výrobci z různých koutů světa. Nahradit je chtějí speciálními helmami pro virtuální...

Výběr článků

Načítám