Hlavní obsah

Toshiba uvede nový počítačový tablet s velkým displejem a novým Androidem

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Toshiba plánuje uvést na trh nový počítačový tablet, který bude vybaven nejnovějším operačním systémem Android. Novinka by se také měla pochlubit prostorným dotykovým displejem s úhlopříčkou 26 centimetrů. Konkurenční iPad od Applu má přitom displej o centimetr menší.

Foto: Novinky

Toshiba zatím neprozradila, jak přesně bude nový tablet vypadat. Podobat by se ale mohl modelu Folio 100, který firma nabízí od loňského roku.

Článek

Poprvé by novinka, která prozatím nese pracovní označení Toshiba Tablet, mohla být světu ukázána na největším světovém veletrhu spotřební a výpočetní techniky Consumer Electronics Show (CES). Ten bude probíhat od 6. do 9. ledna v americkém Las Vegas.

Toshiba Tablet by měl jako jeden z prvních obsahovat novou verzi operačního systému Android, která se bude jmenovat Honeycomb. Do nového systému vkládají výrobci velké naděje. Aktuální verze Androidu totiž vznikla především pro potřeby chytrých mobilních telefonů. Honeycomb by měl lépe využít prostorný displej tabletů.

Toshiba není na trhu s počítačovými tablety žádný nováček. Již nyní se v obchodech prodává model Folio 100, který se snaží zaujmout především nízkou cenou – pořídit jej je možné už za 10 000 korun. Konkurence s logem nakousnutého jablka je přitom o několik tisíc dražší.

Foto: Novinky

Toshiba Folio 100

Folio 100 má 10,1palcový dotykový displej s rozlišením 1024x600 obrazových bodů. Pro srovnání iPad nabízí obrazovku s úhlopříčkou 9,7 palce a rozlišením 1024x768 bodů. O rychlý chod přístroje se stará operační systém Android a procesor nVidia Tegra 250 Mobile s taktem 1 GHz. Stejně výkonný procesor nabízí i konkurenční iPad.

Ve výbavě počítačového tabletu od Toshiby nechybí vestavěná webkamera s rozlišením 1,3 megapixelu, čtečka paměťových karet, bezdrátové adaptéry WiFi a bluetooth či konektor HDMI pro jednoduché připojení k televizoru s vysokým rozlišením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám