Hlavní obsah

Toshiba představila první notebook na světě s 3D displejem bez nutnosti použití brýlí

Novinky, Tomáš Hort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toshiba Qosmio F750 3D je první notebook na světě, který využívá technologii zobrazení 3D, aniž by si uživatel musel brát 3D brýle. Navíc je displej notebooku schopný zobrazovat najednou 2D i 3D obraz. Novinka se na našem trhu objeví v průběhu srpna.

Článek

Mnoha zákazníkům se na nových 3D technologiích nelíbí nutnost použití brýlí. Ať se jedná o aktivní či pasivní technologii 3D obrazu, vždy jsou u aktuálních televizorů či monitorů potřeba brýle. Společnost Toshiba však nyní přichází s technologií, která na displeji notebooku nabídne 3D zobrazení bez brýlí.

Na novém displeji notebooku Qosmio F750 3D použila Toshiba přepínatelné aktivní čočky, které oddělují dva paralaxní obrazy a směřují je do levého a pravého oka.

Aby uživatelé mohli před displejem notebooku měnit svou polohu, je notebook vybaven webovou kamerou s HD rozlišením, která využívá technologii sledování obličeje a neustále detekuje, kde se oči diváka právě nacházejí.

Notebook se dá také pomocí HDMI kabelu připojit k jakémukoli 3D televizoru, aby mohlo 3D obraz sledovat více lidí.

Nová technologie nabízí také možnost sledování 3D obsahu spolu s 2D obsahem. V jednom okně může mít uživatel puštěno 3D, ve druhém pak mít zapnutý například internetový prohlížeč ve 2D.

Notebook bude po stránce hardwaru vybaven opravdu výkonně. K čtyřjádrovému procesoru Intel Core i7 bude nasazeno 8GB DDR3 operační paměti, grafická karta Nvidia GT540M a hybridní 500GB pevný disk.

Displej má úhlopříčku 15,6 palce a rozlišení Full HD 1920 x 1080 bodů. Váha je 3,15 kilogramu. Notebook se bude prodávat v červené barvě a jeho doporučená cena je 38 990 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám