Hlavní obsah

Tentokrát už to vyjde? Očekávané herní grafiky mají zamířit na pulty obchodů

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po několikaměsíčních odkladech bychom se měli konečně dočkat dvou očekávaných grafických karet určených pro hráče. Podle serveru WCCFTech by si totiž modely GeForce RTX 3080 Ti a GeForce RTX 3070 Ti měly odbýt premiéru již příští týden.

Foto: archív výrobce

GeForce RTX 3080 v provedení od společnosti Asus.

Článek

Původně se předpokládalo, že nová herní modla si odbude premiéru už v únoru. Kvůli nedostatku čipů však byla premiéra odsunuta. Ani dubnová plánovaná prezentace se nakonec nestihla, květen je však údajně již jistý, byť nás společnost Nvidia bude napínat až do úplně posledního dne.

Podle harmonogramu, který zveřejnil server WCCFTech, si totiž obě grafiky – GeForce RTX 3080 Ti a GeForce RTX 3070 Ti – odbydou premiéru již v pondělí 31. května. Hned 3. června by se pak měla první zmiňovaná karta začít prodávat, na druhou si pak hráči počkají do 10. června.

Zda se zmiňovaný harmonogram týká i České republiky, nebo zda bude platit pouze pro vybrané trhy, však zatím není jasné.

Herní modla si ještě neodbyla premiéru a už se prodává. Cena nepotěší

Hardware

RTX 3080 Ti by se – už podle zvoleného jména – měla stát druhým nejvýkonnějším modelem na trhu. Ještě vyšší výkon totiž nabídne model RTX 3090, ten však primárně necílí na hráče, i když všechny moderní tituly na ní pochopitelně běží bez sebemenších problémů i ve vysokém rozlišení.

Druhou představenou kartou by měla být GeForce RTX 3070 Ti, která bude vylepšeným modelem RTX 3070. Ten se nabízí již od loňského roku. Novinka bude tedy patrně nabízet vyšší výkon, ale zároveň bude pomalejší než RTX 3080 Ti. Díky tomu by nicméně měla být levnější.

Společnost Nvidia však zatím příchod obou karet oficiálně nepotvrdila. Zda to tedy tentokrát skutečně vyjde a nedojde k žádnému dalšímu posunu, bude jasné až příští týden.

Foto: archív výrobce

GeForce RTX 3070

Foto: archív výrobce

GeForce RTX 3080

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám