Hlavní obsah

Televizní konzole Xbox se převlékla za supersport od Audi. Není ale pro každého

Novinky, mif

Úplně nový kabát dostala nová televizní konzole Xbox One S od společnosti Microsoft. Tvůrci ji upravili tak, aby se co nejvíce podobala supersportu Audi R8. Pokud už začínáte hledat peněženky, zpomalte. Limitovaná edice upravené konzole totiž není volně k prodeji.

Foto: archív výrobce

Xbox One S Audi R8 Edition

Článek

Herní systém Xbox One S Audi R8 Edition byl navržen k příležitosti vydání nové závodní hry Forza Horizon 3, o které jsme již podrobně psali v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Upoutávka na hru Forza Horizon 3 Video: Playground Games

Americký softwarový gigant vyrobil pouze tři kousky, jejichž vzhled připomíná příď supersportu od Audi. Celá konzole je tak červená a její čelní strana skutečně připomíná vzhled modelu R8. Nechybí samozřejmě světla a pověstné čtyři kruhy německé automobilky.

S prodejem se už od samého začátku nepočítalo. Upravená verze Xboxu se bude nabízet pouze v rámci soutěže, která probíhá v sousedním Německu.

Tento model nicméně jasně ukazuje, že televizní konzole nemusí být nudná krabice, která leží někde v koutě obýváku, ale že se může proměnit ve skutečnou ozdobu obývacího pokoje. Bude zajímavé sledovat, jestli se touto úpravou někdo neinspiruje a nepřinese na pulty obchodů podobně povedenou úpravu.

Foto: archív výrobce

Xbox One S Audi R8 Edition

Co se ukrývá uvnitř?

Uvnitř konzole stylizované do podoby Audi R8 se nicméně ukrývá standardní Xbox One S. Nové esko láká ve srovnání s předchůdcem na vyšší výkon.

U starší jedničky si totiž tvůrci nechali část výkonu procesoru a grafické karty uzamčenou pouze pro potřeby operačního systému. Novinka však i tuto část zpřístupňuje, díky čemuž zvládá například přehrávání videí v rozlišení 4K.

Díky nárůstu výkonu je televizní konzole schopna zpracovávat také HDR obraz (High Dynamic Range), který bývá často lákadlem prémiových televizorů. Ty dokážou pracovat s vysokým kontrastem a maximálním jasem, nečiní jim tedy problém zobrazit graficky náročné scény, ve kterých se prolíná velmi světlé a velmi tmavé pozadí. A nově to umí také konzole od Microsoftu.

Standardní Xbox One S se v tuzemských obchodech nabízí ve dvou různých provedeních. Ceny verze s 1TB úložným prostorem startují podle nákupního rádce Zboží.cz na 6999 Kč, v případě 2TB varianty pak na 10 590 Kč.

Televizní konzole Xbox One SVideo: Microsoft

Reklama

Výběr článků

Načítám