Hlavní obsah

Tablety ještě nejsou mrtvé. Xiaomi to zkouší počtvrté

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodejům tabletů se v posledních měsících příliš nedaří. Jsou si toho vědomi i samotní výrobci, kteří jsou s uváděním nových modelů velmi zdrženliví. Do těchto nejistých vod se však nyní po více než roční odmlce pustila opět společnost Xiaomi, která odhalila již čtvrtou generaci svého Mi Padu.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Pad 4

Článek

První generace tabletu Mi Pad si odbyla premiéru už v roce 2014 a tehdy šlo o naprostý hit. Čínský výrobce totiž za méně než sedm tisíc nabídl tablet s rychlým mobilním internetem, podobné přístroje se přitom tehdy nabízely klidně i o několik tisíc korun dráž.

Na zajímavý poměr cena/výkon by podle prohlášení výrobce měla lákat také čtvrtá generace, byť oficiální ceny pro tuzemský trh zatím nebyly uvedeny. Odhaleny nicméně byly již veškeré parametry novinky.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Pad 4

Pracovní tempo novinky bude udávat procesor Snapdragon 660, který je doplněn o 4 GB operační paměti a 64GB úložiště. V prodeji se nicméně objeví také odlehčená varianta se 4 GB operační paměti a 32GB úložištěm. Samozřejmostí je u obou verzí slot pro paměťové karty.

Konstrukce bude kovová a poměrně tenká, konkrétně budou rozměry zařízení 200,2 x 120,3 x 7,9 mm a hmotnost bude činit 342,5 g. Displej nabízí úhlopříčku osm palců a rozlišení Full HD.

Dva fotoaparáty, LTE připojení

Stroj nabídne dva fotoaparáty. Na čelní straně je umístěn pětimegapixelový senzor, který bude primárně sloužit pro autoportréty a videohovory. Vzadu se pak nachází 13megapixelový snímač.

Ve výbavě nechybí ani LTE modem pro příjem rychlého mobilního internetu, v prodeji se nicméně objeví také levnější varianta vybavená pouze WiFi modulem. Samozřejmostí jsou také stereofonní reproduktory či možnost zabezpečení tabletu pomocí funkce Face Unlock, přístroj se díky ní odemyká naskenováním obličeje.

Otazník zatím bohužel visí nad tím, kdy se novinka začne prodávat.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Pad 4

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám