Hlavní obsah

Stačí na všechny moderní hry. Laptop od Asusu je navíc velmi kompaktní

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi zajímavý herní notebook uvedla na tuzemský trh společnost Asus. Model ROG Strix Scar II nabídne kompaktní rozměry a k tomu i solidní výkon, díky kterému na zařízení poběží všechny moderní hry i při vysokých detailech. Snad jedinou vadou na kráse je vyšší pořizovací cena.

Foto: archív výrobce

ROG Strix Scar II

Článek

Na první pohled zaujme novinka svými kompaktními rozměry, tedy alespoň na poměry herních notebooků. Rozměry testovaného stroje jsou 361 x 262 x 2,6 mm a hmotnost činí 2,4 kg. Většina herních laptopů této kategorie je citelně těžší i větší, ROG Strix Scar II se tedy svými proporcemi podobá spíše běžnému multimediálnímu notebooku s úhlopříčkou 15,6 palce.

Přesně takto velký displej totiž tento model má. Obrazovka nabízí rozlišení Full HD a chlubí se velmi rychlou obnovovací frekvencí 144 Hz.

Foto: archív výrobce

ROG Strix Scar II

Kompaktnějších rozměrů se podařilo dosáhnout díky systému chlazení HyperCool Pro, který má řadu funkcí pomáhajících využít maximum výkonu GPU a CPU. Využívá rozšířenou chladicí desku pro rovnoměrné rozptýlení tepla a dva vysoce výkonné ventilátory, které poskytují silnější průtok vzduchu a zvyšují tlak vzduchu.

ROG Strix Scar II je poháněn šestijádrovým procesorem Intel Core i7-8750H, který pracuje na frekvenci 2,2 GHz, respektive až 4,1 GHz díky technologii TurboBoost. O grafickou stránku se pak stará grafika NVIDIA GeForce GTX 1060 s 6 GB grafické paměti GDDR5, která by měla bohatě stačit na hraní všech moderních titulů v rozlišení Full HD, byť jde o kartu střední třídy.

Foto: archív výrobce

ROG Strix Scar II

Stroj je doplněn o 16 GB operační paměti typu DDR4, kterou je možné velmi snadno rozšířit, neboť druhý paměťový slot je v útrobách notebooku stále volný. Pro uživatelská data jsou připraveny dva disky, konkrétně 256GB SSD a 1TB SSHD. Optická mechanika musela ustoupit kompaktním rozměrům.

Hráče jistě potěší, že klávesnice tohoto laptopu je podsvícená, konkrétně se jedná o technologii 4-Zone Aura RGB se zvýrazněnými klávesami WASD a podporou anti-ghostingu s N-key rollover.

ROG Strix Scar II od společnosti Asus je již dostupný v tuzemských obchodech za necelých 43 000 Kč. Konkurenční notebooky s podobným výkonem je možné sehnat sice o něco levněji, ale ty nejsou tolik kompaktní a nenabízí takto rychlý displej.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám