Hlavní obsah

Samsung se chystá ukrýt mobil v hodinkách

Jihokorejský elektronický gigant Samsung Electronics dokončuje vývoj samostatně fungujících chytrých hodinek, s nimiž bude možné telefonovat bez připojení k mobilnímu telefonu. Napsal to list The Wall Street Journal. Dosavadní chytré hodinky musely mít napojení na mobilní telefon, aby mohly přijímat a vysílat hovory a vzkazy.

Foto: Samsung

Jak budou vypadat nové chytré hodinky od Samsungu, zatím není jasné. Na obrázku je model S9110, který firma prodávala v roce 2009.

Článek

Největší světový výrobce mobilních telefonů podle listu jedná o prodeji takzvaných „hodinkofonů” s nejmenovanými mobilními operátory v USA, Evropě a Koreji. Samsung by měl nový přístroj představit do července, uvedl list s odkazem na lidi obeznámené s firemními plány. Samsung se k informaci agentuře Reuters odmítl vyjádřit.

Vyvíjený přístroj poběží na operačním systému Tizen od Samsungu. Dá se ale předpokládat, že novinka bude umět telefonovat, posílat SMS zprávy, brouzdat po internetu a dostane některé funkce z vrcholných telefonů od Samsungu. Například technologii S Translator, která umožňuje v reálném čase překládat mluvený i psaný text, ale také bezdotykové ovládání.

Foto: Samsung

Samsung S9110

S nápadem chytrých hodinek přišel jihokorejský elektronický gigant už v roce 2009. Model S9110 se ovládá pomocí 1,76palcového dotykového displeje, který nahradil tradiční hodinkový ciferník. Pro příjem a položení hovoru jsou na boku zařízení umístěna tři ovládací tlačítka.

Telefonovat je s hodinkami možné díky zabudovanému reproduktoru s mikrofonem. Voláte podobně jako s hlasitým odposlechem na běžném mobilním telefonu. Případně také pomocí bezdrátového handsfree, které se jednoduše připojí pomocí technologie bluetooth.

Nositelná elektronika je fenoménem dnešní doby. Nejrůznější fitness náramky, sporttestery či brýle ukrývající televizor jsou na trhu již několik let. Větší popularity se ale dočkávají tyto přístroje až v posledních letech, což je zásluha i samotných výrobců – na trh přinášejí stále další novinky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám