Hlavní obsah

Samsung pohřbívá plazmové TV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská společnost Samsung se kvůli klesající poptávce rozhodla ukončit produkci plazmových televizorů. Firma podle BBC uvedla, že se chce místo toho zaměřit na výrobu televizorů s ultra vysokým rozlišením (UHD). Podle serveru TechRadar se očekává, že výrobu plazmových televizorů brzy zastaví rovněž domácí konkurent LG.

Foto: archív výrobce

Plazmový televizor Samsung PS64F5000

Článek

Samsung hodlá produkci ukončit do 30. listopadu. Výrobci v minulosti do plazmových televizorů silně investovali, v současnosti však tyto přístroje v prodeji zaostávají za televizory s LCD a LED obrazovkami. Výrobu plazmových televizorů již v uplynulých letech zastavily firmy Panasonic, Sony, Hitachi a Pioneer.

Plazmové televizory jsou podle BBC často oceňovány za kvalitu obrazu, obvykle jsou však výrazně tlustší a mají vyšší spotřebu než v současnosti populárnější LCD a LED televize.

„Není žádným překvapením, že Samsung s plazmovými televizory končí," uvedl redaktor technologického serveru TrustedReviews Evan Kypreos. "Hlavním problémem je, že je velmi složité vyrábět UHD plazmové televize," dodal.

Právě televizorům s vysokým rozlišením UHD, které je známé také pod zkratkou 4K, patří podle výrobců budoucnost. Ještě na začátku roku se takové přístroje na tuzemském trhu nabízely za více než 60 000 Kč. Pokud chtěl zákazník větší úhlopříčku, nabídky se šplhaly často i na dvojnásobek této sumy. Příchod nových modelů však ceny srazil hluboko dolů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám