Hlavní obsah

Rybičky možná nahradí v domácích akváriích počítačové sestavy

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavý způsob chlazení pro nejvýkonnější počítačové sestavy představili společnosti Intel a Asus. Celou počítačovou sestavu totiž vložili do akvária s objemem 24 litrů. To potom zalili speciálním minerálním olejem, který je okem téměř nerozeznatelný od běžné vody.

Článek

Akvarijní počítačová sestava byla založena na základní desce Asus P5K-E a procesoru Intel Core 2 Duo.

O grafický výkon počítače se stará karta Asus Radeon HD 3650 TOP. Do vínku dostala sestava také dvakrát 512 MB operační paměť Kingston typu DDR2-800.

Operační systém Windows byl nainstalován na pevném disku Digital WD800AAJS s kapacitou 80 GB a rozhraním SATA 2. Mimo akvárium byl jen napájecí zdroj a optická mechanika.

Zajímavý způsob chlazení sebou nese pochopitelně také nevýhody. Například pokud budete chtít do počítače přidat další pevný disk nebo operační paměť, bude manipulace s olejem přinejmenším nepraktická.

Se zvyšováním frekvence počítače se zvyšuje také výpočetní výkon. Ten je potřebný k tomu, aby v blízké budoucnosti mohly počítače člověka překonat v mnoha směrech, třeba i ve schopnosti uvažovat. Účinné chlazení je základem výkonné počítačové sestavy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám