Hlavní obsah

Prohnutý televizor zlevnil o desítky tisíc korun

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost LG začala na tuzemském trhu prodávat svůj první prohnutý televizor na přelomu ledna a února. Tehdy si prodejci novinku cenili na více než 200 tisíc korun. Podle Zboží.cz je ale model LG Curved OLED 55EA980V možné nyní zakoupit za méně než polovinu.

Foto: LG

Televizory od LG s prohnutými displeji

Článek

Ještě letos na jaře ceny prohnutého televizoru od LG startovaly na 205 000 Kč, někteří prodejci si ale novinku cenili dokonce až na čtvrt miliónu korun. Aktuálně ale podle Zboží.cz ceny začínají na 79 990 Kč. Většina tuzemských obchodů však přístroj nabízí od 105 do 130 tisíc korun.

LG Curved OLED 55EA980V nabídne úhlopříčku 140 centimetrů a rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Díky tvaru obrazovky má divák u displeje pocit, jako by jím byl skutečně obklopen. Zakřivení zároveň umožňuje sledovat obraz ze stejné vzdálenosti z mnoha úhlů.

Foto: archív výrobce

LG Curved OLED 55EA9800

Důvod tak markantního propadu cen je prostý. Výrobci již odhalili modernější televizory a prodejci se snaží před jejich uvedením na trh zbavit skladových zásob. Řeč je například o technologii, která dovoluje měnit úhel zakřivení displeje.

Míru zakřivení je u nich možné upravovat pomocí dálkového ovladače, podobně jako se například zvyšuje nebo snižuje hlasitost. Tyto přístroje má ve své nabídce LG i Samsung, kdy se ale dostanou na tuzemský trh, je zatím ve hvězdách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám