Hlavní obsah

Prémiové televizory nadchnou perfektním obrazem, cena ale nepotěší

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před letošními Vánocemi bude společnost Sony lákat hned na několik nových televizorů, všechny přitom spadají do prémiového segmentu. Nabídnou tedy prvotřídní obraz, daní za něj je však relativně vysoká pořizovací cena.

Sony Bravia AF9Video: archív výrobce

 
Článek

V první řadě se v nadcházejících týdnech objeví na pultech obchodů nové televizory z vrcholné série Bravia Master, které budou lákat na OLED obrazovky s rozlišením 4K. Ty ponesou označení AF9 a dostupné budou v první vlně v úhlopříčkách 55 a 65 palců, tedy 139 a 165 cm.

Tato série přichází s technologií Pixel Contrast Booster, která věrně reprodukuje obraz s hlubokou černou a vysokým jasem. Vyzdvihnout si zaslouží také vyspělá technologie zvuku Acoustic Surface Audio+, která pochází přímo z dílen japonského herního gigantu. Tato technologie ve spolupráci s režimem TV Center Speaker Mode nabízí v praxi podmanivý zvuk, který se line přímo ze středu obrazovky.

Případní zájemci však musí v případě menšího modelu počítat s cenovkou 77 990 Kč, větší provedení pak podle nákupního rádce Zboží.cz vyjde na 103 990 Kč.

Dvakrát vyšší výkon

Za velmi podobné ceny se budou nabízet také televizory z prémiové řady ZF9, která opět sází na rozlišení 4K, staví však na technologii LCD. Tyto televizory jsou, stejně jako řada AF9, vybaveny obrazovým procesorem X1 Ultimate, který má dvojnásobný výkon zpracování v reálném čase než dosavadní vlajkové lodi od Sony. Hlavní rozdíl je tedy v použité obrazové technologii.

Televizor Bravia ZF9 s úhlopříčkou 65 palců (165 cm) bude stát případné zájemce 77 790 korun, za větší 75palcové provedení (190 cm) pak zaplatí 129 990 Kč. Všechny novinky by se měly začít prodávat v Česku ještě před Vánocemi.

Sony Bravia ZF9Video: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám