Hlavní obsah

Poslední iPod pomalu mizí z obchodů. Apple už žádný skladem nemá

Apple už nemá na skladě žádné iPody Touch, které by nabízel k prodeji. A zásoby se tenčí také u tuzemských prodejců. Někteří již rovněž hlásí, že mají vyprodáno, pár obchodů má už jen posledních pár kusů. Je tedy pravděpodobně otázkou maximálně pár týdnů, než skladové zásoby zcela dojdou.

Foto: archív výrobce

iPod Touch

Článek

Zkraje května oznámila společnost Apple, že byla oficiálně ukončena výroba posledního iPodu Touch a že se žádný další model již nechystá. V tu dobu ale ještě americký počítačový gigant nabízel svůj multimediální přehrávač s dotykovým displejem ve svém oficiálním e-shopu.

Žádný další iPod už nebude

Hardware

Z internetového obchodu Applu pro český trh byl ale nyní již iPod Touch zcela stažen, objednat tedy již nejde. Stejná je situace také na amerických stránkách společnosti – tam lze multimediální přehrávač ještě dohledat, u všech kapacit a barev má ale podnik poznámku vyprodáno.

Poslední iPod Touch, který byl představen již v roce 2019, tak případní zájemci naleznou jen v pár obchodech. Nabídka dostupných barev a úložišť je však již značně omezená. Za základní 32GB verzi lidé zaplatí 5990 Kč, respektive 8990 Kč za 128GB variantu či 11 990 Kč za 256GB verzi. Cena se mimochodem od uvedení na trh vůbec nezměnila.

Foto: archív výrobce

Nový iPod Touch

20 let iPodů

První iPod byl světu odhalen v roce 2001, když Apple ještě řídil Steve Jobs. Ve své době šlo do určité míry skutečně o revoluční zařízení, které navzdory kompaktním rozměrům dovolilo mít neustále celou hudební sbírku u sebe.

S rostoucí popularitou chytrých telefonů ale zájem o multimediální přehrávače napříč celým trhem klesal, což se pochopitelně dotklo také iPodů.

Foto: Reuters

Apple vyráběl různé modely iPodů.

Podle Applu je tedy rozhodnutí o ukončení výroby přirozenou evolucí. „Duch iPodu dnes žije dál. Integrovali jsme úžasný hudební zážitek do všech našich produktů – iPhonu, iPadu, ale také do počítačů Mac či chytrých hodinek Apple Watch,“ prohlásil Greg Joswiak, marketingový viceprezident Applu.

Po vyprodání skladových zásob už žádný další iPod nepřijde. Nepočítá se ani s tím, že by Apple využil tuto značku u jiného zařízení.

Foto: ČTK

Steve Jobs během prezentace iPodu Nano v roce 2009.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám