Hlavní obsah

PlayStation 4 zlevnil na historické minimum

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za méně než šest tisíc korun je možné v současnosti koupit základní provedení televizní konzole PlayStation 4 od společnosti Sony. Výkonnější verze s přídomkem Pro si však svou cenu stále drží. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

V tuzemských obchodech se PlayStation 4 Slim nabízí podle Zboží.cz od 5899 Kč. Jde přitom o 500GB variantu, jejíž cena se ještě minulý měsíc pohybovala okolo sedmi tisíc korun.

V prodeji je také varianta s 1TB diskem, která však vychází dráž – za tu případní zájemci zaplatí 9990 Kč. Za stejnou cenu se mimochodem prodává také vrcholné provedení PlayStation 4 Pro, jenž v současnosti představuje tu nejvýkonnější televizní konzoli z nabídky společnosti Sony.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

PlayStation 4 Slim láká především na kompaktnější rozměry a líbivější vzhled. Výkon je nicméně stejný jako u starší čtyřky.

Verze 4 Pro nabízí výkonnější procesor a přepracována byla i grafická karta. Některé hry díky tomu budou schopné běžet až v rozlišení 4K. Připomeňme, že původní PlayStation 4 byl stavěn na hraní ve Full HD.

Tituly, které kladou daleko vyšší nároky na grafiku, však v plnohodnotném 4K rozlišení nepoběží. Obraz u nich bude přepočítán z nižšího rozlišení na vyšší. To jinými slovy znamená, že kvalita obrazu bude sice citelně vyšší než v případě Full HD, zároveň ale nebude tak dobrá jako v případě plnohodnotného 4K.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám