Hlavní obsah

Obří tablet, nebo stolní počítač? Hewlett-Packard představil zajímavý hybrid

Novinky, mif

Společnost Hewlett-Packard ukázala zajímavý hybrid mezi stolním počítačem a tabletem. Ve chvíli, kdy budete chtít novinku používat ve druhém zmiňovaném režimu, ruce vám stačit nebudou – kvůli obřím rozměrům je nutné zařízení podpírat ještě kolenem. Upozornil na to server TechPowerUp.

Foto: Hewlett-Packard

HP Envy Rove 20

Článek

Novinka se jmenuje Envy Rove 20 a spadá do kategorie takzvaných all-in-one počítačů. To znamená, že všechny nejdůležitější hardwarové součástky, tedy procesor, grafická karta nebo reproduktory, jsou umístěny v monitoru s úhlopříčkou 20 palců a rozlišením 1600 x 900 obrazových bodů.

Foto: Hewlett-Packard

HP Envy Rove 20

Srdcem sestavy bude některý z procesorů rodiny Intel Core, konkrétní model však výrobce zatím neupřesnil. Ve výbavě nebude chybět ani integrovaný čip Intel HD či bezdrátový adaptér WiFi. Vše běží pod operačním systémem Windows 8.

„Zákazníci v dnešní době kladou důraz na mobilitu a flexibilitu, ale přitom se nechtějí nechat omezovat výkonem. Rove je stroj, který potřeby všech našich zákazníků uspokojí,“ uvedl šéf divize spotřebitelských počítačů Hewlett-Packardu Ron Coughlin.

Foto: Hewlett-Packard

HP Envy Rove 20

Stroj lze používat díky vestavěnému výklopnému stojánku ve vzpřímené poloze jako klasickou sestavu. Zároveň jej lze položit na stůl jako tablet nebo jej jednoduše odnést a pracovat s ním, kdekoliv bude potřeba. Zabudovaná baterie by měla vydržet zhruba tři a půl hodiny.

Na zahraničních trzích by se měl HP Envy Rove 20 objevit už v průběhu července, kdy bude novinka dostupná v České republice, zatím výrobce neprozradil. Otazník visí také nad cenou novinky.

Foto: Lenovo

Lenovo IdeaCentre Horizon

Jak se zdá, počítače ukryté v monitorech se v poslední době těší velké oblibě. Na trhu je hned několik zajímavých novinek, například Asus Transformer AiO a Lenovo IdeaCentre Horizon. [celá zpráva]

Velká herní vydavatelství se už navíc nechala slyšet, že speciálně pro tyto sestavy vytvoří nové tituly. Již v brzké budoucnosti by se tak měla objevit například sportovní hra ve stylu stolního hokeje, ve kterém si hráči budou pomocí speciálních adaptérů přehazovat virtuální puk. Právě díky spolupráci s herními studii je více než pravděpodobné, že podobné koncepce stolních počítačů přinesou na trh i další výrobci.

Reklama

Související témata:

Související články

Moderní počítače se ukrývají v monitorech

Prodeje počítačů i notebooků pod tlakem populárních tabletů neustále klesají. Výrobci se proto snaží přijít na trh se zajímavějšími modely, jako jsou například...

Výběr článků

Načítám